Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Бондаренко: «Майже 100 об’єктів у столиці щодоби перевіряють міські мобільні групи»

11 червня 2020 року, 10:10

Незважаючи на пом’якшення карантинних обмежень, ризик зараження коронавірусною хворобою продовжує існувати. Тому штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації прийняв рішення утворити Мобільні групи контролю за дотриманням карантинних вимог.

«Місто посилює контроль за дотриманням протиепідемічних заходів задля запобігання подальшого розповсюдження вірусу COVID-19. За рішенням штабу, створено Мобільні групи контролю, головною метою яких є перевірка дотримання карантинних обмежень, введених у громадських місцях Кабінетом Міністрів України та містом», – повідомив радник Київського міського голови Володимир Бондаренко.

Він зазначив, що столиця з 31 травня продовжує фіксувати значну кількість нових хворих, що не дає змоги перейти до наступних етапів послаблень карантину.

Мобільні групи складаються із представників районних держадміністрацій, Держпродспоживслужби, Департаменту благоустрою, Національної поліції та муніципальної охорони. Вони щоденно перевіряють дотримання протиепідемічних вимог у діяльності закладів торгівлі, громадського харчування, побутових послуг тощо. У разі недотримання працівниками чи відвідувачами вимог карантину складається протокол про адміністративне порушення за статтею 44-3 КУпАП. Санкція статті передбачає штраф для громадян від 17 до 34 тисячі гривень, а на заклад чекає штраф від 34 до 170 тисяч. Крім того, у разі фіксування значних порушень заклад може бути закритим, а відновити діяльність – тільки після усунення порушень.

Як підкреслив Володимир Бондаренко, мобільні групи діють виключно у рамках закону на підставі наданих повноважень. Під час перевірок враховується як наявна фактична інформація, так і повідомлення громадян про порушення вимог карантину.

«У міста немає мети наповнити за рахунок штрафів бюджет чи перешкодити роботі бізнесу. Навпаки, для відповідального бізнесу сьогодні ми намагаємось створити усі умови повноцінної роботи. Проте сьогодні зупинити хворобу – наша спільна громадянська відповідальність», – зазначив Володимир Бондаренко.

За минулу добу під час роботи груп перевірено 90 об’єктів та складено 10 протоколів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]