Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Бондаренко: Міжмуніципальна співпраця з Польщею в умовах російсько-української війни є зразком добросусідства

27 травня 2022 року, 15:02

Із нагоди Дня місцевого самоврядування Польщі заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко висловив щирі слова вдячності польським колегам за надану колосальну підтримку в боротьбі з агресором та укріплення міжмуніципальної співпраці.

За словами Володимира Бондаренка, з перших днів повномасштабної російсько-української війни Київ та польські міста, зокрема Варшава, Краків, Вроцлав, Люблін, Гданськ та Познань, розпочали новий етап міжмуніципальної співпраці задля спільної боротьби з військовою агресією російської федерації.

«З початку війни польські міста прихистили сотні тисяч тимчасово переселених осіб, крім цього надали колосальну гуманітарну допомогу, а також виступали на захисті проєвропейських інтересів України на міжнародному рівні. Ми сміливо можемо стверджувати, що настав новий етап міжмуніципальних українсько-польських відносин, оскільки наші західні партнери залучають максимум власних та світових ресурсів задля спільної боротьби з ворожою росією. Також наші польські колеги вже вживають низку заходів щодо подолання наслідків військової агресії в Україні. Зокрема, Рада міста Кракова підтримала резолюцію «Ірпінь», яка передбачає залучення міжнародних ресурсів та фінансування з метою реалізації програми з відновлення України, «українського плану Маршалла». Ми щиро вдячні за інформаційну та матеріальну підтримку. У воєнний час українці особисто переконались, що друзі пізнаються в біді, саме Польща є одним з хороших та вірних партнерів української столиці та держави загалом», – зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради.

Володимир Бондаренко додав, що російсько-українська війна увійде у трагічну світову історію, а також в пам’яті всіх українців та й світової спільноти назавжди закарбується новий етап польсько-українського партнерства як символ добросусідства.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]