Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Бондаренко на зустрічі з європейськими ЗМІ: Київ послідовно перетворюється на туристичний та культурний центр

29 червня 2021 року, 10:59

Київ послідовно перетворюється на туристичний та культурний центр. Про це під час зустрічі з представниками європейських ЗМІ розповів заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

За словами Володимира Бондаренка, міська влада робить все для того, аби Київ став справжньою європейською столицею.

«Мера столиці Віталія Кличка знає весь світ. Він прославив Україну своїми перемогами на спортивній арені, та, наразі, разом зі своєю командою працює над тим, щоб Київ став по-справжньому сучасним, ефективним та комфортним містом. І завдяки цій послідовній роботі довіра киян до Віталія Кличка зростає, тому вони вже втретє обрали його мером столиці. У Києві розроблено програми та прийнято низку рішень, які послідовно перетворюють місто на туристичний та культурний центр. Крім того, усі процеси, які відбуваються у столиці, ми робимо максимально відкритими та прозорими як для представників ЗМІ, так і для будь-яких громадян», – наголосив Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови також додав, що важливо запрошувати закордонних експертів, журналістів та туристів до Києва задля їх знайомства з привабливістю міста та популяризації столиці.

Ознайомилися з культурною та гастрономічною привабливістю столиці журналістка зі Словенії Кая Сайович, незалежний хорватський журналіст Хрвоє Петріч, угорський письменник Андраш Йокуті та італійська журналістка Анастасія Авраменко.

Представили гастрокультуру Києва іноземним гостям відомі шеф-кухарі України Євген Клопотенко та Ігор Мезенцев.

«Ми ознайомили експертів з українськими шефами та їхніми стравами, провели місцями зародження Київської Русі, оскільки це допомагає відтворити історичне минуле, яке вплинуло на формування культури. Також закордонні гості ознайомилися з київськими фермами, вуличною їжею та виноробнями. Такі заходи – ідеальна можливість, щоб дізнатися думку експертів: що ми робимо класно, а що варто підкоригувати. До того ж таким чином ми заявляємо про Україну, як про місце для гастротуризму», – підкреслив Євген Клопотенко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]