Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Бондаренко: Реконструкція історичних будівель допомагає захистити архітектурну спадщину та зберегти автентичність столиці

17 липня 2021 року, 11:40

Реконструкція історичних будівель допомагає захистити архітектурну спадщину, зберегти автентичний зовнішній вигляд споруд і зробити їх безпечними для експлуатації.

Про це під час зустрічі з представниками Фонду розвитку Тбілісі розповів заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

За словами Володимира Бондаренка, історичні споруди часто знаходяться в аварійному стані та потребують реконструкції або, принаймні, капітального ремонту. Важливо зберігати архітектурну спадщину, адже кожен будинок дуже знаковий для міста, зі своєю історією та автентичністю.

«Наша делегація оглянула процес реконструкції історичного центру Тбілісі. Старі будівлі або викуповують у власників, або тимчасово розселяють мешканців, розбирають та за три роки повністю відбудовують фактично з нуля. У тих же або трохи збільшених параметрах, проте з історичною точністю до кожної деталі. Таким чином, аварійні історичні будівлі центру стають новими, збільшуючи свою вартість і залишаючись для світу архітектурними пам’ятками. У Києва є концепція розвитку центру, його реновації та реконструкції. Наша принципова позиція полягає у збереженні історичних будівель та боротьбі з незаконними забудовами у центрі столиці», – зазначив Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови додав, що міська влада працює над перспективним становленням міста на найближчий десяток років відповідно до міжнародних тенденцій розвитку. І один з архітектурних проєктів міста Тбілісі планується реалізувати у Києві.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]