Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Бондаренко: Сквер імені Василя Стуса захищений від забудови

02 серпня 2021 року, 10:03

Сквер імені Василя Стуса, який розташований на проспекті Перемоги, 140-В у Святошинському районі, юридично захищений від забудови. Про це зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко на своїй сторінці у мережі Facebook.

За словами заступника міського голови, рішенням Київської міської ради від 13.05.2021 року до КП УЗН Святошинського району передано у постійне користування земельну ділянку площею 1,0498 га для утримання та благоустрою зелених насаджень, експлуатації та обслуговування території скверу імені Василя Стуса.

«Останнім часом надходять звернення від громадян щодо загрози забудови скверу, проте така загроза на сьогодні виключена. Наразі, за даними Центру Державного земельного кадастру, земельна ділянка належить до земель рекреаційного призначення для утримання та благоустрою зелених насаджень, тому будь-яке будівництво на цій ділянці унеможливлено повністю», – зазначив Володимир Бондаренко.

Довідково.

Сквер Василя Стуса знаходиться на перетині вулиць Академіка Палладіна та Кільцевої дороги. У 1965-1972 роках  на цьому місці був розташований будинок, на другому поверсі якого проживав Василь Стус разом із дружиною та сином. Під час будівництва Окружної дороги будинок було знесено. Проте у 2006 році громада почала активну діяльність із облаштування скверу Василя Стуса. Попри це у 2007 році земельна ділянка була продана, а у 2009 році забудовник почав вирубувати сосни на території.

Після протидії громади, рішенням Київської міської ради № 13/3451 від 26.02.2010 року сквер було названо іменем Василя Стуса. У 2015 році Київський міський голова Віталій Кличко відкрив оновлений за кошти міського бюджету сквер Героя України Василя Стуса. Відтоді питання можливої забудови скверу виникало кілька разів, востаннє – у зв’язку із розробкою детального плану території.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]