Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Бондаренко: Цьогоріч Київрада буде працювати над програмами кредитування для суб'єктів господарювання та посиленням соціального захисту для військових та цивільних

12 січня 2023 року, 10:37

Протягом року Київська міська рада буде працювати над створенням програм кредитування для суб'єктів господарювання та посиленням соціального захисту для військових та цивільних. Про це розповів заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко в інтерв’ю інтернет виданню «КиївВлада».

За словами Володимира Бондаренка, у 2023 році перед Київською міською радою стоять нові виклики, оскільки наразі в нас є певний рівень інфляції, і ця тенденція збережеться і наступного року, а також перебої зі світлом, через що страждає бізнес, тому зараз спостерігається близько 20% скорочення малого бізнесу. 

«Це виклик для Київської міської ради на цей рік, тому мають бути запроваджені якісні програми кредитування. Поки ми працюємо над тим, як втілити це в умовах війни, оскільки є обмеження на фінансування, але такі програми точно мають бути. Вони будуть запобігати не тільки втраті робочих місць і податків, а також зможуть зупинити негативну тенденцію в розвитку міста», – наголосив Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради розповів, що паралельно проводиться робота у сфері соціального захисту – зокрема надання матеріальної допомоги. 

«Для міської влади пріоритетом стала відбудова житла, яке було пошкоджене внаслідок ворожих обстрілів. Поки люди не мають житла, вони поселені в міський резервний фонд. Крім цього, у столиці додалось 240 тисяч переселених осіб, а з ними нові виклики, які треба вирішувати. Також збільшилось роботи і на інших соціальних напрямках. Наприклад, треба надавати доплати тим бюджетникам, які залучені до роботи пунктів обігріву. Крім цього, за поданням Віталія Кличка вже ухвалена концепція та програма підтримки учасників бойових дій, яка передбачає надання грошових виплат та пільг», – зазначив Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради додав, що капітальні видатки, окрім відбудови житла сьогодні не фінансуються, проте це не означає, що все зупиниться повністю. 

«Ми розуміємо, що потрібен поточний ремонт доріг. Зараз якраз постанова Кабміну віднесла ремонт доріг до другого кошику, тому сподіваємось, що ми зможемо його фінансувати. Також необхідно віднайти кошти і на ремонт ліфтів у житловому фонді, оскільки внаслідок складної ситуації зі світлом вони виходять з ладу. Водночас зараз ми обрали декілька медичних об’єктів, де за наявності фінансування буде виконано ремонтні роботи. Над цим працює вся міська команда. На медицину буде зроблено додатковий ухил у 2023 році», – розповів Володимир Бондаренко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]