Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Прокопів: Центр консервації предметів археології буде додатково профінансовано на 5,8 млн грн

22 квітня 2021 року, 18:33

Для новоствореного Центру консервації предметів археології, який займатиметься музеєфікацією археологічних знахідок та науковими дослідженнями, Київрада додатково виділила понад 5,8 млн грн. Про це повідомив профільний заступник голови КМДА Володимир Прокопів. Він нагадав, що Центр, який підпорядкований Департаменту охорони культурної спадщини, було зареєстровано у січні 2021 року. І установа потребує додаткового фінансування.

«Ми вже створили унікальний Центр консервації предметів археології, аналогів якого в Україні не має. Його основна функція – консервація археологічних предметів, обстеження та дослідження пам’яток містобудування, архітектури та монументального мистецтва, а також вивчення та імплементація передового світового досвіду в цих питаннях», – зазначив Володимир Прокопів.

«Сьогодні Київрада передбачила додатково для Центру понад 5,8 мільйона гривень. Більшу частину цих коштів буде спрямовано на оплату діяльності працівників», – пояснив Володимир Прокопів.

Він також зауважив, що Київрада виділила 700 тисяч гривень для видання 3-ої частини тому «Київ» – Зводу пам’яток історії та культури України. 

«Особливість енциклопедичного видання в тому, що воно має бути нерозривним, і без 3-ої частини втрачають вагому цінність перших два томи, які вже видані за рахунок коштів місцевого бюджету. Випуск видання планується у розмірі 1500 примірників, середня вартість одного примірника становить 466,6 гривень», – розповів Володимир Прокопів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]