Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Прокопів звернувся до Уряду: місто готове врятувати будинок Сікорського

10 листопада 2021 року, 12:58

Місцева влада готова взяти на себе відповідальність за відновлення історичного будинку, де колись мешкала сім’я видатного авіаконструктора Ігоря Сікорського. Про це заявив профільний заступник голови КМДА Володимир Прокопів.

«Об’єкт культурної спадщини перебуває в аварійному стані і потребує нагальної консервації та реставрації. Наразі таких робіт ніхто не проводить і, схоже, навіть не думає починати. За інформацією Департаменту охорони культурної спадщини КМДА, Міністерство оборони досі не уклало охоронного договору з Міністерством культури», – наголосив Володимир Прокопів.

Заступник голови КМДА нагадав, що у травні цього року Київрада звернулася до Уряду з проханням передати будинок Сікорського до комунальної власності, однак до цього часу об’єкт перебуває у віданні Міністерства оборони.

«Закликаю Уряд нарешті звернути увагу на стан будинку Сікорського. Передайте цей об’єкт у комунальну власність – ми його зможемо врятувати», – звернувся Володимир Прокопів до Уряду.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]