Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

В.Прокопів у складі української делегації бере участь у 30-й сесії Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи

21 березня 2016 року

В.Прокопів у складі української делегації бере участь у 30-й сесії Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи

Упродовж 22-24 березня у Страсбурзі проходитиме 30-та сесія Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи. У ній беруть участь представники різних країн держав-членів Ради Європи. Українська делегація складається з 12 представників місцевого самоврядування та регіональної влади України. Серед них, заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів, який є членом офіційної делегації від України у Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи.

“У час, коли Україна оголосила безповоротній курс на децентралізацію влади, роль Конгресу для нас важко переоцінити. Я радий, що маю нагоду отримати консультації з багатьох питань, які актуальні для Києва у розрізі формування нової моделі місцевого самоврядування. Моя участь у роботі Конгресу, точно не буде декларативною. З паном Андреасом Кіфером, котрий ще 1 березня перебував у нас з офіційним візитом, ми домовилися про низку важливих тематичних зустрічей, які мають на меті наблизити столицю до європейських стандартів розвитку місцевого самоврядування”, - зазначив Прокопів.

Заступник Київського міського голови - секретар Київради Володимир Прокопів

20 березня на запрошення Генерального секретаря Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Андреаса Кіфера українська делегація у складі 12 постійних представників відлетіла до Страсбургу для участі в роботі 30-ї планарної сесії Конгресу.

Сьогодні відбудуться засідання Бюро Палати місцевих влад, Бюро Палати регіонів та Бюро Конгресу. А також засідання щодо співробітництва Конгресу з Україною, Грузією, Вірменією, Молдовою, Азербайджаном та Білорусією. І ряд організаційних зустрічей.

А 22 березня розпочнеться пленарне засідання 30-ї сесії Конгресу, яке триватиме по 24 березня. В рамках засідання очікується виступ Голови Конгресу Жана-Клода Фрекона; доповідь і дебати на тему «Місцева та регіональна демократія у Франції»; обговорення і дебати на тему «Етика і прозорість на місцевому і регіональному рівнях. Огляд ситуації в Європі»; також мають відбутись тематичні дебати «Еволюція регіоналізації у країнах-членах Ради Європи» із презентацією досліджень групи незалежних експертів. На засіданні Палати місцевих рад буде обговорюватись актуальне для України питання внутрішньо переміщених осіб, а також тема боротьби з торгівлею людьми. В середу, 23 березня, буде заслухана доповідь щодо спостереження за місцевими виборами в Україні у 2015-му році та відбудеться пост-моніторинговий діалог. А 24 березня триматиме підсумкове засідання сесії та затвердження резолюцій Конгресу, створених за результатами обговорень усіх цих тем.

Для довідки:
Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи є консультативним органом Ради Європи, який діє з 1994 року і представляє інтереси органів місцевих і регіональних влад 47-ми держав-членів Ради Європи. Основна мета його роботи – забезпечення представництва територіальних громад міст і регіонів різних держав Європи у прийнятті загальноєвропейських рішень для врахування думки громад у проведенні спільної політики з тих чи інших питань.
Пріоритетами Конгресу є зміцнення та захист інтересів органів місцевих і регіональних влад, забезпечення їх участі у процесах європейської інтеграції, моніторинг дотримання державами-членами Ради Європи положень Європейської хартії місцевого самоврядування та спостереження за місцевими та регіональними виборами, які відбуваються в цих країнах.

Нагадаємо, 1 березня у Київській міській раді відбулася зустріч заступника міського голови - секретаря Київради Володимира Прокопіва з Генеральним секретарем Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андреасом Кіфером. Сторони обговорили реформу місцевого самоврядування, впровадження принципів Європейської Хартії місцевого самоврядування та участі громадськості у реалізації місцевої політики в українській столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]