Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Все більше малюків, народжених у столиці з критично низькою вагою, отримують шанс на здорове життя – Микола Поворозник

17 листопада 2017 року, 15:34

Все більше малюків, народжених у столиці з критично низькою вагою, отримують шанс на здорове й щасливе життя. На цьому наголосив заступник голови КМДА Микола Поворозник на «Святі Малюка», організованому з нагоди Міжнародного дня передчасно народженої дитини.

За його словами, у 2017 році у київських пологових будинках народилося близько 200 малюків із низькою вагою. Більшість таких новонароджених з’явилися на світ у Перинатальному центрі м. Києва, який спеціалізується на веденні передчасних пологів та виходжуванні недоношених немовлят.

«За 9 місяців 2017 року в Перинатальному центрі народилося 120 малюків із вагою менш ніж півтора кілограма. І, завдячуючи лікарям, більшість із них – виходжено», – наголосив Микола Поворозник.

За його інформацією, цього року вдалося врятувати понад 70% таких дітей проти 50% минулого.

«За такими сухими статистичними показниками – долі малюків, щастя родин, та, за великим рахунком, майбутнє країни», – зауважив Микола Поворозник.

Він наголосив, що питання надання якісної медичної допомоги жінкам та дітям – серед пріоритетних для столичної влади.

«Створення комфортних умов перебування в медзакладах, забезпеченість медикаментами, укомплектованість сучасним обладнанням – ось ключові завдання, які досить успішно наразі вирішуються», – вважає заступник голови КМДА.

За його словами, цього року для покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я здійснюється закупівля медичного обладнання для відділень реанімації новонароджених та відділень патології новонароджених на суму 154 172,99 тис. грн.

«Серед обладнання – сучасні апарати штучної вентиляції легень, інкубатори, реанімаційні системи, пересувні рентгенівські апарати, цифрові УЗД-апарати та багато іншого», – розповів Микола Поворозник.

Окремо він відмітив закупівлю портативних систем для проведення скринінгу слуху методом отоакустичної емісії, що дасть можливість діагностувати відхилення вже у перші дні життя дитини.

Також цього року медичні заклади повністю забезпечені такими життєво необхідними для недоношених дітей препаратами, як сурфактанти, і вперше в рамках виконання міської цільової програми «Здоров’я киян» у 2017 році для лікування та профілактики апное недоношених серед новонароджених у ваговій категорії до 2000 грам закуповується лікарський засіб «Кофеїну цитрат» на суму 2046,63 тис. грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]