Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Втручання політики у господарську діяльність призвело до проблем у КП «Київський метрополітен» – Микола Поворозник

12 липня 2018 року, 16:11

Втручання політики у господарську діяльність призвело до проблем у КП «Київський метрополітен». Про це розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник у прямому ефірі телеканалу «112 Україна».

«Наразі 100 вагонів, придбані на умовах лізингу, лишаються у власності метрополітену й активно обслуговують пасажирів. У вівторок депутати Київради  ухвалили рішення, яке направлено на вирішення проблеми КП «Київський метрополітен». Складно працювати, коли політика втручається у господарську діяльність. Саме це призвело до проблем метрополітену. Ні для кого не секрет, що у нас є мільярдні борги за поставлені свого часу вагони, але із 2014 року Київрада відмовилась виділяти кошти метрополітену для оплати лізингових боргів за ці 100 вагонів, і сума боргу наросла дуже серйозно», – розповів Микола Поворозник.

За його словами, із 2017 року арештовано всі рахунки метрополітену, що, власне, і не дає можливості говорити про його розвиток.

«Майже місяць тому були арештовані й каси метрополітену, що давали змогу за рахунок виручки здійснювати мінімальні найнеобхідніші платежі. Учора Київрада надала дозвіл підприємству вступити у переговори з «Укррослізінг» і вийти на мирові угоди», – зазначив Микола Поворозник.

Він зауважив, що метрополітен завжди був цікавий для кредиторів та інвесторів (наприклад, для Європейського банку реконструкції та розвитку), адже з підприємством, яке є абсолютно зрозумілим позичальником із зрозумілими цінами, завжди із задоволенням працювали.

«Проте відтягування вирішення питання із 2-мільярдним боргом відлякує кредиторів. І саме для того, щоб змінити ситуацію, прийнято відповідне рішення, яке дозволить керівнику КП «Київський метрополітен» розпочати переговори про варіанти і можливу реструктуризацію боргу», – підсумував Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]