Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Вулицю Російську в Дарницькому районі перейменовано на вул. Юрія Литвинського, а нову вулицю у Святошинському районі названо на честь Олеся Бердника

28 липня 2020 року, 18:14

Сьогодні Київрада ухвалила рішення про перейменування вулиці Російської в Дарницькому районі на вулицю Юрія Литвинського, а також присвоєння назви новій вулиці у Святошинському районі – вулиця Олеся Бердника.

Вулиця Російська у Дарницькому районі пролягає від вулиці Ревуцького до Россошанської вулиці. Перейменовано вулицю Російську на честь Литвинського Юрія Олексійовича.

Литвинський Юрій Олексійович – активний учасник Революції Гідності, полковник резерву (посмертно), боєць батальйону оперативного призначення «Донбас» Національної гвардії України, брав участь у визволенні території Донбасу від російських військ. Загинув від кулі російського снайпера.

Новій вулиці у Святошинському районі присвоєно назву – вулиця Олеся Бердника. Він є видатним українським письменником-фантастом, автором понад 20 романів і повістей, футурологом, художником, композитором. Член-засновник Української Гельсінскької групи (УГГ), політв’язень радянських таборів. Провідник гуманістичного об’єднання «Українська духовна республіка».

Довідково.

У разі перейменування вулиці немає потреби змінювати адресу реєстрації у паспорті, це можна зробити лише за власним бажанням. Крім того, документи на право власності, авто та інші правовстановлюючі документи, у яких зазначена стара назва лишаються чинними. Перейменування вулиці також жодним чином не впливає на реалізацію виборчого права.

Внести зміни до правовстановлюючих документів можна під час чергового візиту до нотаріусу (наприклад, у разі продажу майна). У разі необхідності довідку про зміну назви вулиці можна отримати у Департаменті містобудування та архітектури КМДА. Детальніше про це – за посиланням: https://goo.gl/UncKx5.

За інформацією Департаменту фінансів, рішення про перейменування вулиць не потребує виділення додаткових коштів з міського бюджету. Наразі КМДА розробляє проект рішення щодо стандартів і дизайну вуличних табличок, тож їх буде встановлено на будинках незалежно від того, було перейменовано вулицю чи ні.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]