Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Вячеслав Непоп: «Школа на Осокорках – це втілення всіх принципів нового освітнього простору»

20 серпня 2018 року, 10:08

Нова комунальна школа на Осокорках (проспект Миколи Бажана, 34-А), яка запрацює з вересня, побудована та оснащена відповідно до принципів Нового освітнього простору – проекту, який реалізує Мінрегіон спільно з Міносвіти та міською владою в рамках реформи освіти. Про це повідомив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

Принципами нового освітнього простору є мотивуючий простір та креативність, технологічність, енергоефективність та інклюзивність.

«У 1995 році тут виникла недобудова, і тільки за нинішньої влади вдалося реалізувати на цій ділянці проект надсучасної школи на 1,5 тисячі місць. Між тією школою, яку планували в 90-х роках, і тією, що зрештою побудували, лежить просто цивілізаційна прірва. Школа на Осокорках буде повністю енергонезалежною від теплопостачальної компанії, оскільки оснащена системою ґрунтових теплонасосів. При цьому школа матиме просторі приміщення спортзалів, бібліотеки, пізніше буде відкрито ще й басейн. Енерговитрати 4-поверхової будівлі значні, але енергоефективність закладу – класу А, встановлене тільки енергоефективне обладнання та LED-освітлення», – прокоментував Вячеслав Непоп.

У школі буде можливість проводити спільні відеоуроки з американськими та європейськими коледжами, використовуючи великі сенсорні екрани діаметром 72 дюйми. Будівля повністю пристосована до потреб маломобільних відвідувачів, встановлені ліфти та пандуси, є окремі заїзди для людей з інвалідністю, а проїзди навколо будівлі матимуть понижене бортове огородження на перетині з тротуарами для можливості проїзду візків.

«У початковій школі діти будуть сидіти за мобільними столиками на колесах –у минулому парти в рядочок. Тепер простір формується залежно від того, чи діти працюють у групах, чи спільно всім класом. Передбачені ігрові кімнати. Обладнання в їдальні – на рівні хорошого столичного ресторану. Сцена в актовій залі – з професійним освітленням. Уся будівля функціонує за системою «розумний дім». У цю школу ще будуть водити екскурсії», – додав Вячеслав Непоп.

Замовником будівництва загальноосвітньої школи на ж/м Осокорки, 10 мікрорайон, ділянки 65, 66, виступило комунальне підприємство «Житлоінвестбуд-УКБ».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]