Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Юрій Назаров: «Київ починає співпрацю з ізраїльськими партнерами для підтримки smart city-стартапів»

04 жовтня 2019 року, 13:49

Київ починає співпрацю з ізраїльськими партнерами для підтримки smart city-стартапів. Відповідну угоду підписали під час Kyiv Smart City Forum 2019 директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров та представники бізнес-сектору Ізраїля Гал Московіч і Віктор Анкрі.

«Київ починає співпрацю з ізраїльськими партнерами для підтримки smart city-стартапів. Наше співробітництво має на меті розвиток інноваційного середовища Києва та впровадження міських проектів, направлених на покращення комфорту, рівня життя та безпеки мешканців. Це ще один крок, який допоможе реалізувати цікаві та корисні для міста ідеї громадськості. Адже реалізація інноваційних стартапів – це невід’ємна складова розумного та демократичного міста», – зазначив Юрій Назаров. 

Угода передбачає впровадження міських проектів, які відповідають міській концепції «Київ Смарт Сіті – 2020», а також розвиток smart city інфраструктури у сферах медицини, освіти, інфраструктури, безпеки, громадських сервісів тощо. Крім того, ізраїльська сторона займатиметься підтримкою ідей, що реалізуються у рамках акселератора міських проектів ініціативи Kyiv Smart City. Нагадаємо, що акселератор підтримує відібрані на конкурсній основі проекти, що прагнуть стати частиною інформаційно-комунікаційної структури Києва. Серед уже реалізованих за допомогою акселератора – сервіси EasyWay та «Поліклініка без черг».

Допомога стартапам включає надання містом технічних ресурсів і консультацій експертів. Серед пріоритетних галузей підтримки:

  • smart city-технології та рішення;
  • IoT – інтернет речей;
  • Machine Learning та Big Data (розвиток штучного інтелекту в рамках міста);
  • екологія та енергоефективність;
  • технології для індустрій креативної економіки;
  • медицина;
  • фінансовий сектор;
  • Blockchain у міській інфраструктурі.

Ізраїльська сторона займатиметься пошуком інвесторів і венчурних компаній для залучення їх до інвестування стартапів, а також братиме активну участь у наставництві проектів. Також допомога включає залучення менторів та профільних фахівців з питань поєднання бізнес-складової та технічної частини. Таким чином спільно із партнерами з Тель-Авіва, столиця навчатиме стартапи, як досягти успіху на сучасному ринку.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]