Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

З початку опалювального сезону киянам здійснено перерахунків за опалення на суму 85,8 млн грн

15 січня 2016 року, 10:19

З початку опалювального сезону мешканцям столиці здійснено перерахунки за послугу централізованого опалення на суму більш як на 80 млн грн. Перерахунок здійснювався на основі температурних показників, а також для приведення нарахувань за тепло у відповідність до показань приладів обліку. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв. За його словами, ПАТ «Київенерго» перерахувало клієнтам 82,1 млн грн, а ТОВ «Єврореконструкція» – 3,7 млн грн.

«Сьогодні коректність та справедливість нарахувань за централізоване опалення для нас є одним із пріоритетних питань. За дорученням мера Києва Віталія Кличка, ми жорстко контролюємо теплопостачальні організації в частині здійснення перерахунків споживачам. Так, за грудень здійснено перерахунок з урахуванням температури зовнішнього повітря, адже більшість днів грудня були дуже теплими і ми привели рахунки за опалення у відповідність до кількості спожитого тепла. Теплий грудень дав змогу киянам зекономити більш як 24 млн грн. Також перераховано оплату мешканцям тих будинків, де лічильники тепла були встановлені на комерційний облік посеред календарного місяця. Через відсутність гібридної методики нарахування – за нормою та показаннями лічильника, теплопостачальні організації змушені були нараховувати людям за тарифом. Сьогодні усім цим споживачам зроблено перерахунок відповідно до показань будинкового лічильника тепла. Загалом сума перерахунку, відповідно до показань лічильників, склала 61,8 млн грн», – сказав заступник голови КМДА.

Петро Пантелеєв також звернув увагу, що у січні в кожному районі розпочали роботу спеціальні комісії, які займаються обстеженням квартир киян, що скаржилися на недостатню температуру опалення. За результатами роботи комісій також прийматимуть рішення про перерахунок з урахуванням виявлених фактів та причин недогріву.  

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]