Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За 2 роки у столиці вже не повинно бути незаконних тимчасових споруд – Департамент благоустрою та збереження природного середовища

31 серпня 2017 року, 18:30

Центральні вулиці Києва звільнені від незаконних тимчасових споруд (ТС), окрім пересувних автокав’ярень, які постійно змінюють локацію. За планами столичної влади, через два роки в місті не буде незаконних тимчасових споруд. Про це заявив директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Андрій Фіщук, виступаючи у програмі «Ранок по-київськи» на ТРК «Київ».

«Столична влада робить усе можливе, щоб звільнити Київ від самовільно встановлених МАФів і привести місто до належного стану. Із моменту започаткування чинною владою системної хвилі демонтажів незаконних МАФів, спільними зусиллями КП «Київблагоустрій», його підрядних організацій та районних у м. Києві держадміністрацій демонтовано майже 9 тисяч незаконних комерційних ТС», – зазначає він.

За словами Андрія Фіщука, із 1 серпня цього року демонтажними бригадами прибрано понад 40 незаконних тимчасових споруд. Серед них низка літніх майданчиків при кафе і барах, капітальні споруди, автокав’ярні, торговельні павільйони, стаціонарні кіоски та кіоски на колесах типу «купава», самовільно встановлені гаражі, візки, огорожі.

«Незаконними вважаються тимчасові споруди, розміщені без дозвільної документації, що не сплачують пайову участь до місцевого бюджету, а також порушують низку вимог, що регулюють встановлення подібних споруд. Всупереч усім нормативам незаконні МАФи встановлюють на природоохоронних зонах, важливих підземних комунікаційних мережах, а також перехрестях, чим обмежують видимість руху», – зауважив Андрій Фіщук.

Очільник Департаменту наголосив, що перед кожним демонтажем, мінімум за три дні, міська влада в обов’язковому порядку попереджає власників МАФів про демонтаж. Іноді попереджають навіть декілька разів, надаючи таким чином можливість вивести майно. Але недобросовісні власники ТС здебільшого не попереджають про демонтажі приватних підприємців, які орендують у них такі приміщення, тому матеріально страждають останні. Щоб уникнути подібних ситуацій, підприємці перед орендою приміщень мають перевіряти дозвільну документацію на розміщення ТС.

«Сьогодні у Києві близько 6,5 тисяч законних тимчасових споруд, які мають інформаційні талони та сплачують внески до міського бюджету. Для європейського міста це велика цифра. Проте влада відстоює інтереси законного бізнесу і робить усе, щоб ліквідувати підприємництво в незаконних спорудах, яке приносить збитки громаді та створює нездорову конкуренцію добросовісним легальним підприємцям», – підсумував Андрій Фіщук.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]