Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За добу інспектори благоустрою внесли майже 700 приписів та склали близько 130 протоколів щодо якості прибирання снігу

10 січня 2022 року, 18:08

Відучора, із початком снігопаду в столиці, інспекція благоустрою посилено моніторить вулиці щодо якості снігоприбирання. Лише за одну «сніжну» добу інспектори благоустрою внесли майже 700 приписів та склали близько 130 адміністративних протоколів за порушення Правил благоустрою у частині прибирання снігу. Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко.

«Результат дає лише злагоджена робота. За добу посиленого чергування наші інспектори внесли близько 700 приписів та склали до 130 протоколів. Правила благоустрою Києва чітко регламентують, що керівники підприємств, установ і організацій, як приватної, так і комунальної власності, несуть персональну відповідальність за розчищення прилеглої території від снігу. Більшість ставляться із розумінням, і виконують цю роботу. На жаль, є й такі, що спілкуються із інспектором благоустрою у доволі грубій формі, не сприймають вимогу розчистити сніг. Тоді інспектор вимушений скласти адміністративний протокол, який передбачає штраф до 1700 грн», – прокоментував Тимур Ткаченко.

За інформацією Українського гідрометцентру, до 12 січня у столиці утримуватиметься ожеледиця.

Тимур Ткаченко звернувся до балансоутримувачів із проханням своєчасно звільняти тротуари, входи до будівель, дахи від накрижень та бурульок, посипати протиожеледними засобами, якщо потрібно, огороджувати окремі ділянки сигнальною стрічкою.

«Місто має бути безпечним, наскільки це можливо за таких складних погодних умов. Прошу відповідальних про це не забувати. Водіям варто за можливості залишити автівки та скористатись громадським транспортом, а пішоходам обережно пересуватись містом, аби уникнути падіння та травм. Якщо бачите непочищені від снігу чи криги ділянки, просимо оперативно повідомляти до Контактного центру 15-51», – зазначив Тимур Ткаченко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]