Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За два дні снігопаду інспектори з благоустрою вручили 1667 приписів за неприбраний сніг

02 березня 2018 року, 13:23

Із 28 лютого до 1 березня включно у Києві інспектори з благоустрою вручили 1667 приписів і 194 протоколи за виявлені випадки порушення благоустрою. Мова йде про неприбраний сніг та необроблені території під час снігопадів, що тривали у ці дні. Про це повідомили у Департаменті міського благоустрою.

Загалом у столиці в ці дні працювали 82 інспектори з благоустрою.

Нагадаємо, що Правилами благоустрою м. Києва визначено, що всі власники або балансоутримувачі будівель, споруд, територій зобов’язані забезпечити прибирання самостійно або укласти відповідні угоди із профільними службами на утримання та прибирання. Прибирання здійснюється до лінії бортового каменю проїзної частини вулиць уздовж підприємств, установ, а в інших випадках – на відстані 10 метрів від фасадів будинків, споруд, огорож та інших елементів благоустрою.

Також балансоутримувачі зобов’язані очищувати дахи від снігу й криги, аби уникнути травмування пішоходів або нанесення іншої шкоди.

У разі порушення правил благоустрою – здійснюються попередження, вручаються приписи та складаються адміністративні протоколи. Сума штрафу в разі недотримання правил становить для громадян до 1360 грн, для посадових і фізичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності – до 1700 грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]