Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За два роки ОСББ на вулиці Закревського, 45 замінило 4 ліфти у рамках міських програм, а також зробило ремонт покрівлі та вхідних груп (+фото)

11 лютого 2022 року, 10:58

Створивши ОСББ, мешканці житлового будинку на вулиці Закревського, 45 на Троєщині за останні два роки замінили 4 ліфти, зокрема вантажні, виконали капремонт покрівлі, встановили датчики освітлення, відремонтували входи в під’їзди, встановили лічильники води та тепла. Із міського бюджету в рамках міської програми співфінансування «Капремонти» мешканці отримали допомогу в розмірі майже 8 млн грн, а самі люди зібрали ще 400 тис. грн. Про це повідомила керівниця ОСББ Клавдія Харченко у розмові із заступником голови КМДА Петром Пантелеєвим.

Багатоквартирний житловий будинок на вулиці Миколи Закревського, 45 – це 16-поверхова будівля панельного типу, що зведена у 1980-х роках.

Представник КМДА зазначив, що ОСББ на Закревського, 45 долучилося до міської програми співфінансування «Капремонти» – і місто покрило 95% витрат на заміну ліфтів зі встановленням обладнання італійського виробництва (мешканці зібрали 5%), а також 90% витрат на капремонт покрівлі (мешканці, відповідно, зібрали 10%).

За словами керівниці ОСББ Клавдії Харченко, на цей рік запланували взяти участь у програмах співфінансування для повної заміни інженерних мереж та капремонту окремих конструкцій.

Заступник голови КМДА відзначив активність та згуртованість людей і ефективну роботу ініціативної групи.

«Зауважу, що переважна більшість мешканців – люди, які змушені були переїхати із зони Чорнобильського лиха і з нуля починати облаштування своїх осель. Як бачимо, програма співфінансування працює в усіх будинках, незалежно від серії, року забудови чи статусу людей», – пояснив Петро Пантелеєв.

За його словами, протягом тижня у столиці затвердять склад переможців програми «70/30%» на 2022 рік.

«Попри непрості економічні часи робота активно продовжується, і на цей рік ми збільшили обсяг фінансування «70/30%», і бюджет на цей рік складає понад 170 млн грн», – сказав заступник голови КМДА.

Зустріч із представниками ОСББ на вулиці Закревського, 45, що є будинком-учасником міських програм співфінансування

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]