Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За літо у столиці відновили понад 28 000 метрів мереж зовнішнього освітлення і усунули 1986 аварій

06 вересня 2016 року, 17:26

Протягом літа електромонтерні бригади комунального підприємства «Київміськсвітло» відновили більше 28 000 метрів мереж зовнішнього освітлення і усунули 1986 аварій. Загалом від початку року підприємство опрацювало понад 1180 звернень киян.

Окрім цього, як інформує Департамент транспортної інфраструктури КМДА, тривають планові ремонтно-відновлювальні роботи світильників, заміна ламп, фарбування опор і кронштейнів, перевірка кабелів живлення на магістральних вулицях, прибудинкових територіях та територіях шкіл, дитячих садків, парків і скверів, чиє зовнішнє освітлення знаходиться на балансі КП «Київміськсвітло».

Зокрема, наразі тривають роботи на Золотоворітському проїзді (там найближчим часом буде встановлено 5 декоративних опор освітлення) та у сквері на вул. Прорізній, права частина якого (на парній стороні вулиці) вже освітлена 29 новими ліхтарями. У рамках підготовки до 75-річниці трагедії Бабиного Яру на вул. Олени Теліги та вул. Мельникова (від вул. Сім’ї Хохлових до вул. О. Теліги) замінюють лампи та фарбують опори і кронштейни.

«Ситуація із зовнішнім освітленням змінюється щодня на краще. Ми робимо усе можливе, щоб на утримання мереж зовнішнього освітлення столиці було виділено достатньо коштів. На 2016 рік виділено близько 15 млн грн, що набагато більше, ніж у попередні роки. Нам вкрай важливо відновити освітлення та створити безпечні умови руху для киян і гостей міста в нічний час доби», – зауважив директор Департаменту транспортної інфраструктури Сергій Майзель.

З метою економії бюджетних коштів вже протягом 8 років у нічний час зовнішнє освітлення столиці працює в так званому «черговому режимі», принцип якого полягає у відключенні 50% ліхтарів через один. Такий режим дає змогу знизити споживання електроенергії на 17 612,2 тис. кВт/год на рік, при цьому не впливає негативно на якість освітлення вулиць.

Другим етапом економії електроенергії у столиці є впровадження пілотних проектів щодо встановлення енергозберігаючих світлодіодних світильників на вулицях. Вже близько 1500 таких світильників встановлено на вул. Садовій, вул. Володимирській, вул. Панаса Мирного, вул. Рогнідинській, вул. Саксаганського, вул. І. Кудрі, вул. Великій Китаївській, просп. Повітрофлотському, б-рі Шевченка, просп. Маяковського та б-рі Лесі Українки. Фахівці вимірювальної лабораторії ведуть спостереження за різними зразками, проводять заміри, щоб виділити винятково високоякісний продукт.

«Наразі наймасштабніший об’єкт – Дарницький міст, де комунальним підприємством прокладено більше 9 км кабелю живлення, перевірено та відремонтовано світильників на 300 опорах. Окрім того, на Оболонській набережній 50 розбитих та зіпсованих вандалами світильників типу «куля» замінено на нові. До кінця цього року ми плануємо замінити близько 22 000 ламп», – зазначив директор КП «Київміськсвітло» Андрій Хричов.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]