Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За минулий рік у Києві зібрали та передали на безпечну утилізацію 7,3 тисячі відпрацьованих ртутних термометрів

08 лютого 2023 року, 16:59

За минулий рік комунальне підприємство «Київкомунсервіс» зібрало та відправило на безпечну утилізацію 7,3 тисячі ртутних термометрів, що були зібрані в спеціальні контейнери для небезпечних відходів. Термометри направили на державне підприємство «Боднарівка» у Львів. Про це повідомляє КП «Київкомунсервіс».

Попри воєнний стан це підприємство не припиняє розвиток системи роздільного збирання твердих побутових відходів, отримання вторинної сировини та вилучення небезпечних відходів, що є у складі побутових.

Працівники «Київкомунсервісу» передали на утилізацію до ДП «Боднарівка» (місто Львів) 7300 ртутних термометрів, що здали мешканці Києва за допомогою спеціальних контейнерів для небезпечних відходів.

Колектив підприємства дякує киянам, які попри складний період у країні не забувають про корисні екологічні звички та продовжують сортувати відходи. А збір та правильна утилізація небезпечних відходів особливо важливі, адже відпрацьовані батарейки, лампи й термометри не можна викидати у загальні контейнери. У разі потрапляння на полігон такі відходи забруднюють ґрунт та водойми.

Також нагадуємо, що інформацію про небезпечні відходи та карту розміщення спеціальних контейнерів для збору відпрацьованих батарейок, непошкоджених ртутних термометрів та енергозберігаючих ламп можна знайти на офіційному сайті комунального підприємства за посиланням: https://kks.kyiv.ua/nebezpechni-vidhodi/.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]