Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За місцем проживання у Києві сьогодні голосуватимуть понад 7,7 тис. осіб, із них лише 6 осіб – у зв’язку із хворобою на COVID-19

25 жовтня 2020 року, 13:10

За місцем проживання у Києві сьогодні голосуватимуть понад 7,7 тисяч осіб, із них лише 6 осіб – у зв’язку із хворобою на COVID-19. Про це під час онлайн прес-брифінгу повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

«Значну увагу ми приділяємо голосуванню людей за місцем проживання. Таких виборців у нас понад 7,7 тисяч осіб. Звичайно, є відповідно створені комісії, які їдуть за місцем проживання та дають кожному громадянину можливість здійснити своє конституційне право. Виборці, які захворіли COVID-19 або перебувають у лікарнях, також реалізують своє право. Адже у закладах охорони здоров’я створені спецдільниці і, звичайно, люди можуть там проголосувати. Тому на сьогодні ми вважаємо, що виборчий процес забезпечено у повній мірі», – зазначив Дмитро Загуменний.

За його словами, звернень щодо голосування за місцем проживання від осіб, які захворіли на COVID-19, було лише 6. І всі ці люди матимуть право проголосувати на місцях.

«Жодних проблем щодо підбору членів ДВК, які виїжджають до виборців додому, не було. Це відбувається тому, що ми перебуваємо у постійному контакті з дільничними виборчими комісіями. І у їхніх членів виникали тільки питання: який порядок такого голосування, які засоби індивідуального захисту будуть надані, для того щоб стовідсотково забезпечити безпеку під час організації волевиявлення киян. Усі ці питання ми вирішили і надали відповідні інструкції», – зазначив Дмитро Загуменний.

Він нагадав, що з бюджету столиці виділили 1 мільйон 300 тисяч гривень на дезінфікуючі засоби та засоби індивідуального захисту, аби забезпечити виборчі дільниці усім необхідним для голосування в умовах карантину.

Дезінфекцію приміщень виборчих дільниць обов’язково проводять кожні 4 години. Окрім того, на дільницях обладнані місця для збору та утилізації засобів індивідуального захисту, розмітка для дотримання соціальної дистанції тощо.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]