Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За останній місяць у столиці та області сталося 819 пожеж на площі понад 640 га

12 вересня 2019 року, 14:29

Порівняно із попереднім місяцем, кількість пожеж в екосистемах значно зросла. Лише протягом останнього місяця кількість випадків загоряння трав’яного настилу, пожежі покладів торфу та лісові пожежі у Київській області зросла майже у 7 разів. Про це під час брифінгу повідомив начальник Управління з питань цивільного захисту Київської міської державної адміністрації Роман Ткачук.

У період із 9 серпня і до сьогодні у Київській області сталось 819 пожеж на площі понад 640 га.

«Пожежі в екосистемах можуть мати негативні наслідки не лише для навколишнього середовища, але й для людей. Дим від торф’яних пожеж небезпечніший для здоров’я, ніж дим від горіння деревини, оскільки при згорянні торфу з нього виділяється багато з’єднань вуглецю, сірки, азоту та інших попутних речовин», – повідомив Роман Ткачук.

Крім того, за оперативною інформацією Управління з питань цивільного захисту, 10 вересня сталося 84 пожежі на загальній площі 83,85 га, а 11 вересня у Київській області проводилась ліквідація загоряння торфовища на площі 7,7 га поблизу села Великі Дмитровичи Обухівського району.

За аналогічний період у червні-липні сталося 127 пожеж.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]