Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За підтримки Департаменту культури КМДА hromadske транслюватиме на Майдані документальний фільм про Революцію Гідності

18 листопада 2021 року, 17:17

До восьмої річниці Революції Гідності hromadske створює спецпроєкт «Відчуття Майдану». 21 листопада на Майдані Незалежності транслюватимуть фільм, який складається з унікальних архівних кадрів, знятих hromadske під час Революції Гідності. Кінострічка буде супроводжуватися музичними треками гурту Dakh Daughters. Спеціально для проєкту мисткині записали трек на вірші Юр Іздрика про Революцію Гідності. Про це повідомила директорка Департаменту культури КМДА Яна Барінова.

«Події, які сталися на Майдані 8 років тому, вже стали історією. Цією історією можна пишатися, про неї важливо пам’ятати і продовжувати слідувати тим цінностям, за які боролися Герої Небесної Сотні», – зазначила Яна Барінова.

Фільм транслюватиметься на LED-екранах, які візуально утворюють алею, щоб дати відвідувачам відчуття реальності. Стрічка також з’явиться на Youtube hromadske 21 листопада.

Ідея проєкту виникла під час зустрічі команди hromadske із засновником незалежного театру «ДАХ» Владиславом Троїцьким. Він поділився історією створення гурту Dakh Daughters, на творчість яких вплинула Революція Гідності та війна на сході України. Тоді було вирішено втілити схожий досвід у цьому проєкті, адже hromadske має багато архівних матеріалів із тих часів.

«Громадське як медіа, яке виникло під час Революції Гідності, у спільному проекті «Відчуття Майдану» прагне вкотре наголосити на цінності людини та її гідності. У пасіонарності сила українців, і нашу свободу, гідність та справедливість ми будемо відстоювати усупереч зовнішнім та внутрішнім ворогам. Наша сила в єдності, наша сила у безапеляційній вірі в майбутнє гідних сильних духом людей», – сказала директорка hromadske Юлія Федів про проєкт.

Проєкт «Відчуття Майдану» включений до переліку державних заходів до Дня Гідності та Свободи, а також програми Музею Революції Гідності. Проєкт створено спільно з ГОГОЛЬFEST, Музеєм Революції Гідності, Департаментом культури КМДА за підтримки спонсорів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]