Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Захист майнових інтересів киян: затверджено цільову програму управління об’єктами комунальної власності столиці до 2024 року

16 грудня 2021 року, 17:35

Київрада затвердила сьогодні Міську цільову програму «Управління об’єктами комунальної власності територіальної громади міста Києва на 2022-2024 роки».

За інформацією директора Департаменту комунальної власності Андрія Гудзя, першочергова мета цієї програми – ефективне управління активами міста і захист майнових інтересів столичної громади.

«Ми прагнемо вдосконалити систему управління активами Києва, зокрема, забезпечити повну прозорість та дієвість при прийнятті управлінських рішень щодо комунального майна. Так, критичним є стан справ зі збереженням технічної і правової документації на об’єкти нерухомості міста, втрата яких може призвести до масових зловживань та незаконної зміни власника цих об᾽єктів, зокрема, пам᾽яток культурної спадщини. Ми маємо захистити майнові інтереси киян», – зазначив Андрій Гудзь.

Також, за його словами, буде продовжено розпочаті роботи з державної реєстрації права власності за територіальною громадою столиці на об’єкти нерухомого майна комунальної власності.

В основу програми покладено виконання завдань і заходів Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року, яка передбачає пріоритетні напрямки розвитку столиці.

«Покращення інструментарію управління об’єктами комунальної власності, їхнього обліку і збереження, безумовно, призведе до збільшення дохідної частини міського бюджету, забезпечить прозорість його наповнення, а також покращить і автоматизує процеси надання послуг киянам, яких, до слова, запрошуємо долучатись до контролю за використанням комунального майна», – наголосив Андрій Гудзь.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]