Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Заміна аварійних мереж та відхід від неефективних та збиткових котелень – наші пріоритети в міжопалювальний сезон – Петро Пантелеєв (+відео)

03 квітня 2019 року, 13:28

Із 8 квітня місто починає підготовку до наступного опалювального сезону. На модернізацію теплових мереж цього року спрямують понад 500 млн грн. Пріоритетними напрямами стане заміна мереж та централізація неефективних та збиткових котельних. Про це сьогодні під час прес-брифінгу заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він повідомив, що за період поточного опалювального сезону комунальне підприємство «Київтеплоенерго» виявили та усунуло понад 6 тисяч пошкоджень теплових мереж.

«Трубопроводи гарячого водопостачання та опалення знаходяться у край незадовільному стані. Тому ми підготували на цей рік масштабну програму модернізації теплових мереж і обладнання. Виділено більше 500 млн грн на заміну мереж: плануємо модернізувати 130 км до початку наступного опалювального сезону», – пояснює Петро Пантелеєв.

Заступник голови КМДА поінформував про основні акценти та пріоритети у цій програмі.

«Перше – заміна гострих аварійних ділянок, що мають статистику постійного повторення аварійних ситуацій. Другий пріоритет – централізація малих неефективних котелень, які морально застарілі, екологічно неприйнятні і, врешті-решт, економічно недоцільні. У місті працюють великі ТЕЦ, до яких, із технічного та економічного поглядів, більш доцільно приєднати об’єкти споживання теплової енергії», – сказав він.

Усього цього року планується виконати роботи на більш як на 120 об’єктах.

«З них 20 об’єктів – магістральні мережі, ще 100 – розподільчі мережі. Наприклад, це житлові масиви, які не є центральними і мають високу статистику аварійності. У першу чергу, це Деснянський район (Троєщина), достатньо багато об’єктів на Оболоні, Борщагівці. Ну вул. Маяковського, 30-А буде замінено 3 км трубопроводів, на вул. Висоцького – 3,8 км, на вул. Ревуцького – 7 км. Один із об’єктів централізації малих котелень – мікрорайон Татарка. Будинки тут будуть перепідключені до ТЕЦ і буде замінено також близько 6 км мереж, – навів приклад Петро Пантелеєв. – Важливо, що під час реалізації проектів із модернізації теплоенергетичного комплексу будуть застосовуватися найбільш сучасні технології. Будуть застосовуватися і використовуватися трубопроводи з попередньою ізоляцією, які є надійними та мають гарантію 30 років, а слугуватимуть набагато більше. Ці надійні трубопроводи не втрачають тепло, їх просто експлуатувати, і саме такі європейські стандарти будуть використовуватися під час реалізації програми з модернізації теплових мереж, теплоенергетичного господарства нашого міста».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]