Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Запит на публічну інформацію до міської влади можна подати через новий онлайн-сервіс сайту КМДА

23 січня 2019 року, 16:08

На офіційному порталі Києва (https://kyivcity.gov.ua/) у тестовому режимі запрацював новий онлайн-сервіс – форма для подачі запитів на доступ до публічної інформації, розпорядником якої є КМДА та її структурні підрозділи. Про це повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

«Столична влада завжди відкрита і готова до комунікації з мешканцями міста, що і демонструє на практиці. Відтепер подати запит на публічну інформацію можна за допомогою онлайн-форми у розділі «Публічна інформація», що значно полегшує та прискорює цей процес. Близько 60% запитів до управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації надходить електронною поштою. Тож, на нашу думку, ще один онлайновий спосіб запитати публічну інформацію стане популярним серед запитувачів», – розповів керівник апарату КМДА.

Дмитро Загуменний нагадав, що нещодавно на Єдиному порталі Києва у тестовому режимі запрацював аналогічний онлайн-сервіс для журналістів. У рубриці «Для ЗМІ», заповнивши відповідну онлайн-форму, тепер можна поставити запитання представникам міської влади, отримати коментар, інтерв’ю або дозвіл на зйомку на міських об’єктах.

«Ми намагаємося максимально спростити для людей діалог із міською владою. Адже чим більше сучасних можливостей для діалогу ми використовуємо, тим якісніші управлінські рішення приймаємо», – зазначив керівник апарату.

Отже, подати запит онлайн можна за посиланням. Після натискання на кнопку «Подати запит на публічну інформацію» з’явиться форма для заповнення. Запитувач має назвати себе; обрати спосіб, яким він хоче отримати інформацію; та сформулювати, власне, зміст запиту (дати загальний опис інформації або вказати вид, назву, реквізити чи зміст документа, що стосуються запиту).

У разі потреби, до тексту можна долучити файли.

Після заповнення форми та її відправки запит, як і раніше, потрапить до управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації апарату КМДА.

Нагадаємо, що подати запит на інформацію, розпорядником якої є КМДА, можна також іншими способами:

  • електронною поштою [email protected]
  • поштою на адресу: вул. Хрещатик, 36, 01044, м. Київ

(на конверті вказати: «Запит на інформацію»)

  • факсом за номером (044) 202-71-18

Також запит можна подати усно – телефоном за номерами: (044) 202-76-00, (044) 202-76-42.

Запит на інформацію має містити:

  1. Ім’я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв’язку, якщо такий є.
  2. Загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо.
  3. Підпис і дату за умови подання запиту в письмовій формі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]