Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Затвердження Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд у всіх районах – це найкоротший шлях до врегулювання питань з МАФами – Олексій Кулеба

07 серпня 2020 року, 16:54

Затвердження Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд у всіх районах – це найкоротший шлях до врегулювання питань з МАФами у столиці. Про це розповів під час свого виступу на експертному обговоренні «Urban law: юридичні проблеми міста і містян» директор Департаменту міського благоустрою Олексій Кулеба.

«Тимчасові споруди, на відміну від об’єктів пересувної торгівлі, стоять на одному місці. Не проблема їх виявити, зафіксувати та демонтувати, якщо вони без документів. Проблема полягає в іншому. Комплексна схема розміщення тимчасових споруд зараз закріплена лише за 7 районами з 10», – пояснив він.

Олексій Кулеба наголосив, що питання затвердження Комплексної схеми для решти районів зараз у пріоритеті. Тільки після його вирішення всі підприємці зможуть працювати в однакових умовах, отримавши паспорти прив’язки.

Паспорт прив’язки тимчасової споруди — це комплект документів із чітким визначенням точного місця розташування на мапі Києва, функціонального призначення, зовнішнього вигляду споруди та її габаритів, схемою благоустрою прилеглої території тощо.

«Отримавши паспорти прив’язки, підприємці матимуть затверджений алгоритм дій під час встановлення ТС та будуть змушені чітко слідувати йому. А місто, у свою чергу, впорядкує питання розміщення кіосків. Це дуже важлива історія для Києва. Вона і про спрощення системи контролю за розміщенням МАФів, і про підвищення рівня привабливості столиці», – підсумував директор Департаменту міського благоустрою.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]