Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Затверджено План заходів на 2019–2020 роки з реалізації Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року

19 грудня 2019 року, 17:46

Затверджено План заходів на 2019–2020 роки з реалізації Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року. Він включає 72 проєкти розвитку, орієнтовна вартість яких становить 23 мільярди гривень. Відповідне рішення ухвалено сьогодні депутатами під час засідання Київради.

 «Йдеться про проєкти розвитку, які спрямовані на вирішення у 2019-2020 роках нагальних проблем розвитку столиці та будуть забезпечувати виконання завдань та заходів Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року, а також сприяти досягненню її ключових індикаторів. Кожний відібраний проєкт є своєрідним узагальненим технічним завданням для відбору конкретних об’єктів та заходів», – повідомила директорка Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник.

За її словами, в першу чергу, це проєкти інноваційної та інвестиційної спрямованості відповідно до визначених напрямів смарт-спеціалізації, енергоефективності та енергозбереження, розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури та житлово-комунального господарства. Це також проєкти, направлені на впровадження реформ в освітній сфері та сфері охорони здоров’я, а також на подальший розвиток Києва як культурного і туристичного центру, забезпечення комфортного та безпечного проживання для киян та гостей міста тощо.

«План заходів доопрацьований в частині приведення обсягів фінансування до реальних обсягів асигнувань бюджету міста Києва у 2019 році та обсягів асигнувань, передбачених в бюджеті міста на 2020 рік», – зазначила Наталія Мельник.

Таким чином, Програма «Підвищення рівня конкурентоспроможності економіки м. Києва» містить 9 проєктів розвитку в таких галузях, як промисловість та розвиток підприємництва, інвестиції, туризм,  а також заходи щодо реалізації Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року на загальну суму 265,5 млн гривень. 

Найбільшу кількість проєктів розвитку – 59 – включено до Програми «Підвищення комфорту життя мешканців міста Києва». Вони стосуються галузі житлово-комунального господарства, транспорту та міської мобільності, адмінпослуг, безпеки та цивільного захисту, охорони здоров’я та здорового способу життя, освіти, екополітики та охорони довкілля на загальну суму 22 млрд 416 млн гривень.

Чотири проєкти розвитку, зокрема в сфері історико-культурної спадщини, культури та умов реалізації Стратегії, включено до Програми «Збереження історичної самобутності та розвиток культури у м. Києві». Загальний обсяг фінансування проєктів розвитку за Програмою становить майже 400 млн грн.

«Проєкти розвитку фінансуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та субвенцій, бюджету міста Києва, міжнародних фінансових організацій, інвесторів, власних коштів підприємств, а також з інших джерел, дозволених законодавством. План заходів є середньостроковим інструментом впровадження Стратегії на наступні два роки», – зазначила Наталія Мельник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]