Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Затверджено розподіл коштів Державного фонду регіонального розвитку, передбачених місту Києву на 2019 рік – Микола Поворозник

14 лютого 2019 року, 14:59

Кошти розподілено між проектами, які пройшли попередній конкурсний відбір у квітні-травні 2018 року та потрапили до рейтингового списку з 25 проектів. Рішення про розподіл коштів прийнято під час засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку в м. Києві. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«На початку 2019 року Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України на реалізацію проектів та інвестиційних програм передбачило місту Києву 428,5 млн грн із Державного фонду регіонального розвитку. По 10% із цієї суми згідно з вимогами Бюджетного кодексу України буде спрямовано на проекти з розвитку спортивної інфраструктури та підвищення енергоефективності навчальних та медичних закладів. Таким чином, відповідно до рейтингового списку та враховуючи перехідні проекти, по 42,8 млн грн буде виділено на реконструкцію легкоатлетичного манежу школи вищої спортивної майстерності (зі збереженням функцій) на просп. Павла Тичини, 18 у Дніпровському районі Києва та на фінансування робіт із термомодернізації чотирьох навчальних закладів у Святошинському та Деснянському районах столиці», – розповів Микола Поворозник.

За його словами, кошти в розмірі 314,9 млн грн розподілено між важливими інфраструктурними об’єктами у столиці.

«До рейтингового переліку проектів, що фінансуватимуться за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2019 році, увійшли перехідні об’єкти: будівництво ділянки Великої Окружної дороги в Оболонському районі столиці, реставрація державного спеціалізованого мистецького навчального закладу Київська дитяча школа мистецтв № 2 ім. М. І. Вериківського, реконструкція дюкерних переходів через річку Дніпро, перша черга будівництва насосної станції першого підйому на Бортницькій станції аерації, реконструкція кількох загальноосвітніх шкіл, а також новий об’єкт – будівництво автомобільної дороги на ділянці між вул. О. Довбуша та Броварським проспектом у Дніпровському районі м. Києва. Усі проекти буде профінансовано на умовах співфінансування із бюджету міста Києва», – зазначив Микола Поворозник.

Також 27,9 млн грн буде спрямовано цього року на реалізацію проектів-переможців «Всеукраїнського громадського бюджету» після внесення змін до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів ДФРР, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 18 березня 2015 року № 196.

Микола Поворозник окремо зауважив, що Рішення регіональної комісії та перелік проектів разом із відповідними документами в установленому порядку будуть направлені до Мінрегіону для проведення оцінки та підготовки пропозиції щодо розподілу коштів Державного фонду регіонального розвитку на 2019 рік.

«Досвід співпраці у попередніх роках дав можливість реалізувати в місті ряд вдалих проектів. Тож місто розраховує на подальшу плідну співпрацю у цьому напрямі з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України», – підкреслив Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]