Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Завдяки Міській цільовій програмі протидії епідемії ВІЛ-інфекції було значно підвищено виконання глобальної ініціативи Fast-Track – Ганна Старостенко

12 березня 2021 року, 9:56

Завдяки ефективному впровадженню заходів Міської цільової програми протидії епідемії ВІЛ-інфекції столиці вдалося підвищити виконання показників глобальної ініціативи Fast-Track. Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко під час засідання Постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

На засіданні було розглянуто звіт щодо виконання у 2020 році Міської цільової програми протидії епідемії ВІЛ-інфекції 2017–2021 рр.

За інформацією Віталія Казеки – директора Київської міської клінічної лікарні № 5, на базі якої знаходиться Київський міський центр СНІДу, на забезпечення виконання заходів Програми з різних джерел фінансування у 2020 році було залучено 125 млн грн. Це надало змогу впровадити профілактичні заходи для киян у повному обсязі та забезпечити 100% охоплення лікуванням людей, які живуть з ВІЛ у Києві.

«У 2020 році досягнуто значних результатів у подоланні епідемії ВІЛ та підвищено результат виконання показників глобальної ініціативи Fast-Track Cities 90-90-90. Це вдалося завдяки впровадженню заходів Міської цільової програми протидії епідемії ВІЛ-інфекції, злагодженій роботі медичної спільноти, Київської міської державної адміністрації та громадських організацій», – зауважила Ганна Старостенко.

Вона зазначила, що станом на 1 січня 2021 року виконання першого цільового показника (люди, які живуть з ВІЛ, і знають свій ВІЛ-статус) становить 77,2%; другого (люди, які живуть з ВІЛ, знають свій статус та отримують лікування) – 81,3%; третього (люди, які отримують лікування та мають невизначене вірусне навантаження) – 95%.

На фоні імплементації Міської цільової програми, вперше у Києві з початку епідемії ВІЛ-інфекції спостерігається позитивна тенденція до зниження захворюваності на СНІД із 18,5 (2018 рік) до 8,6 (2020 рік); зниження смертності внаслідок ВІЛ-інфекції з 8,2 (2018 рік) до 4,4 (2020 рік).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]