Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Завдяки «розумному» освітленню за рік місто заощадило 25 мільйонів гривень

28 травня 2020 року, 18:56

Система інтелектуального зовнішнього освітлення дозволяє зекономити до 70% електроенергії. Завдяки заміні ліхтарів старого зразка на енергозберігаючі LED-ліхтарі та автоматизованій системі управління освітленням, протягом 2019 року вдалося зекономити 25 мільйонів гривень з бюджету міста. Про це повідомили в КП «Інформатика», що займається створенням та розбудовою системи контролю та управлінням зовнішнім освітленням.

Економія досягається не тільки за рахунок енергоощадних матеріалів ліхтарів. Освітлення вулиць відбувається завдяки віддаленому керуванню та автоматичному регулюванню освітлення залежно від часу доби та погодних умов. Це дає змогу економити від 40 до 70% електроенергії.

Протягом минулого року було підключено 18 тисяч LED- та натрієвих ліхтарів, а також встановлено сучасне освітлення на більш ніж 135 вулицях столиці. У 2020 році вже встановили більше 100 щитів для управління зовнішнім освітленням. Загалом, до кінця цього року планують встановити 300 щитів, що обслуговуватимуть близько 30 тисяч ліхтарів.

Загалом же в Києві планують встановити керування 143 тисячами ліхтарями та 1 473 щити керування. Відповідно до Комплексної цільової міської програми «Електронна столиця» повне покриття єдиною системою освітлення мають завершити до 2023 року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]