Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Завдяки співпраці влади та мешканців Київ уперше уникнув 10‑бальних заторів під час хуртовин і ожеледиці – Сергій Майзель

16 січня 2017 року, 14:56

Активна співпраця між столичною громадою, Київською міською державною адміністрацією і комунальними підприємствами дала змогу цього року уникнути значної завантаженості міських доріг під час значного випадіння снігу, ожеледиці, а також під час зимових свят. На цьому наголосив сьогодні під час брифінгу керівництва КМДА з нагальних питань життєдіяльності столиці директор Департаменту транспортної інфраструктури Сергій Майзель.

«Із початку року я отримав понад 1 тисячу повідомлень від киян, які висловили готовність допомогти нам у роботі: зафіксувати, де і в який саме час машини очищують місто від снігу, де не можна в цей час паркуватись, де є найближчі паркувальні майданчики. А коли ми звертались до водіїв із проханням пересісти з особистих автівок на громадський транспорт – ми фіксували зріст пасажиропотоку до 5%. Завдяки цьому вперше за всі роки в місті не було 10-бальних заторів», – сказав Сергій Майзель.

Генеральний директор комунальної корпорації «Київавтодор» Олександр Густелєв додав, що сьогодні з Києва вивезено 70 тисяч тонн снігу і це «шалений показник порівняно з останніми 5-ма роками». Використано 36 тисяч тонн солі і 39 тисяч піщано-соляної суміші. Проте столиця має намір перейти на більш сучасний і економний варіант прибирання вулиць від снігу.

«За дорученням мера столиці Віталія Кличка київська делегація побувала в Мінську для перейняття досвіду щодо будівництва стаціонарного снігоплавильного пункту. Цей пункт, який використовується в деяких країнах СНД, вже отримав позитивні відгуки та є економічно дуже вигідним. Адже сьогодні вартість вивезення та складування 1 тонни снігу на відповідних майданчиках складає приблизно 45 гривень. А якщо запрацює снігоплавильний пункт, то вартість утилізації зменшиться до 9 гривень за тонну», – повідомив Олександр Густелєв, відповідаючи на запитання журналістів.

За його словами, облаштування й запуск такого пункту себе фінансово виправдає уже через 5-10 років. Окрім того, його робота матиме позитивний екологічний ефект.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]