Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Завдяки впровадженню електронної черги інформація про місця в дитсадках стала прозорою – Петро Оленич

21 грудня 2021 року, 9:22

У 2021 році через електронну чергу до дитсадків Києва оформили понад 30 тисяч дітей. Про це на своїй сторінці у Facebook написав керівник цифрової трансформації Києва (CDTO) та заступник голови КМДА Петро Оленич.

«Батькам не потрібно проходити цілий квест, намагаючись оформити дитину до садочка – сервіс став доступним, а можливість маніпуляцій зникла. Це і є цифрова трансформація», – написав Петро Оленич.

Уже кілька років батьки можуть в один клік вибрати садочок, стати в чергу та відслідковувати свій статус в режимі реального часу. Коли з'являється вільне місце, вони оперативно отримують електронне запрошення.

«У 2014 році дефіцит в садочках складав 15 тисяч місць, на сьогодні в Києві 6,7 тисяч вільних місць. Завдяки впровадженню е-черги інформація про місця в дитсадках стала прозорою», – написав Петро Оленич.

Лише за 2021 рік до київських садочків оформили близько 33 тисяч дітей. 

CDTO Києва розповів, що відкрита статистика дозволяє аналізувати завантаженість дитсадків, групи за віком чи потребами, скільки в них оформлено дітей і відсоток відвідуваності.

«Освіта – один із пріоритетних напрямів роботи міської влади. Коли рішення прийняті завдяки аналізу великих даних, ми отримуємо результати, які говорять самі за себе», – підкреслив Петро Оленич.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]