Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Завершено громадське обговорення проєкту Плану дій «Зелене місто» для міста Києва – Наталія Мельник 

07 грудня 2021 року, 17:58

6 грудня завершилось громадське обговорення проєкту Плану дій «Зелене місто» для міста Києва, яке тривало 30 календарних днів. Наразі опрацьовано усі коментарі, зауваження та пропозиції, що надійшли на адресу Департаменту економіки та інвестицій після оприлюднення проєкту Плану дій у рамках Стратегічної екологічної оцінки та презентації широкому колу експертів та громадськості. Про це під час засідання робочої групи Координаційної ради з розробки Плану дій «Зелене місто» повідомила директорка Департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник. 

За її словами, за час громадського обговорення проєкту документу надійшло понад двісті письмових зауважень, пропозицій та коментарів у друкованому та електронному вигляді. Вони, зокрема, стосувались розвитку велоінфраструктури та монорельсового транспорту в Києві, використання чистих джерел енергії, збереження біорізноманіття міської екосистеми тощо. 

«Приємно відзначити, що участь у громадських обговореннях взяли громадські організації, державні установи, Європейський Банк Реконструкції та Розвитку та найголовніше – мешканці Києва, яким небайдуже становлення Києва як екологічно свідомого і «розумного» міста. Щиро дякуємо всім, хто долучився, а також команді Консультанта компанії «АТКІНС» за фахову експертизу та опрацювання отриманих пропозицій до проєкту документу. Остаточно допрацьований План дій «Зелене місто»  буде передано на розгляд Координаційної ради з розробки ПДЗМ та Київської міської ради», – зазначила Наталія Мельник. 

Нагадаємо, у рамках оцінки викликів «Зеленого міста» визначено ключові фактори тиску, які об’єднано спільними темами та зіставлено з наявними викликами. Для Києва такими тематичними напрямами для формування заходів «Зеленого міста» визначено містобудування та мобільність, енергоефективність та теплопостачання, водопостачання та водовідведення, управління відходами, стійкість міста та природоорієнтовані рішення, «розумне» місто та управління даними. Загалом, ПДЗМ  для м. Києва передбачає понад двадцяти пакетних заходів.  

План дій «Зелене місто» для міста Києва є інструментом узгодження столиці своїх довгострокових цілей розвитку з амбітною програмою «зеленого зростання», яке забезпечить довгострокові інвестиції в різні сектори економіки, у тому числі – від міжнародних фінансових організацій і донорів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]