Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Завтра у столичному метро до Дня соборності України відкриють виставку «Жіночий вимір: Марія Примаченко»

22 січня 2019 року, 15:56

23 січня об 11:00 у вестибюлі станції метро «Золоті ворота» відбудеться відкриття освітнього художньо-документального проекту до 110-річчя із дня народження української художниці Марії Примаченко та Дня Соборності України – «Жіночий вимір: Марія Примаченко».

Відвідувачі побачать дивом вцілілі у воєнні роки одні з перших робіт Марії Примаченко, створені мисткинею у 1930-х роках, цінні матеріали з фондів найбільшого у Європі архіву документів особового походження Центрального державного архіву-музею літератури і мистецтва України (який виступив організатором події), серію портретних фотографій художниці, переданих відомим кінооператором Олександром Антипенком, унікальні матеріали з архіву родини художниці, надані правнучкою художниці – Анастасією Примаченко.

Проект ознайомить із самобутнім та яскравим світом української художниці, у якому із надзвичайною мистецькою силою поєдналися народнопісенний лад, ритм і колір, образ і декор. Окрім робіт, в експозиції будуть представлені копії цінних архівних документів біографічного та творчого характеру.

На відкритті експозиції пасажирів і гостей також чекатиме виступ молодого, але широко відомого в Україні та за її межами гурту «Шпилясті кобзарі».

Співорганізатори проекту – Спілка архівістів України, БО «Благодійний  фонд «Творча спадщина родини Марії Примаченко» та КП «Київський метрополітен».

Виставка експонуватиметься в арт-вестибюлі станції «Золоті ворота» із 23 січня до 23 лютого. Вхід вільний!

Додаткова інформація за телефоном: 044 278-44-81.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]