Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Завтра у столиці стартує XVІ Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах»

17 травня 2018 року, 18:20

Із 18 до 20 травня відбудеться XVІ Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах». Урочисте відкриття фестивалю відбудеться 18 травня о 16:00 у Київському палаці дітей та юнацтва.

Прес-конференція організаторів та учасників запланована на 15:00.

Ініціатор цього заходу – Інформаційно‐творче агентство «ЮН‐ПРЕС» Київського Палацу дітей та юнацтва – зустрічатиме юних журналістів з усіх регіонів України та багатьох країн світу. Цьогоріч до участі у конкурсі долучилися дорослі журналісти та медіа-педагоги.

Незмінними організаторами фестивалю є Департамент освіти і науки, молоді та спорту КМДА та Київський Палац дітей та юнацтва за сприяння Міністерства освіти і науки України.

На фестиваль завітають близько 300 учасників із 17 регіонів України (37 міст та сіл) та учасники із інших країн. Серед учасників фестивалю більше 60 дітей із Луганської і Донецької областей, а також із родин вимушених переселенців. Окрім того, у заходах фесту візьмуть участь понад тисячу киян-учасників і переможців міських форумів, прес-боїв, фотофристайлів, літературних та журналістських конкурсів.

Особливістю фестивалю є його довготривалість: він стартує у листопаді, а фінішує у травні. Протягом цього періоду конкурсанти працюють над своїми роботами за 10-ма номінаціями на задану тему «Я змінюю(-ся)!», адже фестиваль проходить саме у травні, коли у столиці відбуваються заходи до Дня Європи.

За півроку до оргкомітету фестивалю надійшло близько 2 800 робіт у 10 номінаціях. Усі роботи оцінювало журі – редактори та журналісти провідних засобів масових комунікацій України, науковці та практики столичних вишів. А номінацію «Голос покоління Z» оцінювало дитяче журі (юні журналісти, вихованці інформаційно-творчого агентства «ЮН-ПРЕС»).

Традиційні програмні заходи фестивалю: урочиста церемонія нагородження, теплохідна прогулянка по Дніпру, алея «Прес-весни», майстер-класи від фахівців та нічна редакція «ІнфоМанія».

Окрім того, у програмі фесту є новинки. Уперше на фестивалі три доби працюватиме онлайн-редакція, у якій юні журналісти готуватимуть свіжі новини, гарячі репортажі та влучні фото. Відкриттям для учасників стане презентація мультипроекту «Відкриваю світові Україну» та створення медіа-платформи «Молодь без кордонів». Також для учасників працюватиме дискусійна панель «Комфортний клімат для створення дитячого контенту», тренінг «Факт-чекін», онлайн-гра «Медіазнайко» тощо. Працюватиме селфі-зона «Фестивальне фото» та інтерактивні майданчики «Арт-медіа» від партнерів фестивалю (профільних закладів вищої освіти, громадських організацій, відділів Палацу тощо).

360 переможців та лауреатів фестивалю стануть учасниками журналістського марафону «Медіа-вояж Дніпром» на трьох теплоходах до Національного парку «Межигір’я», де впродовж доби будуть змагатись у квесті «Вірити у себе та долати перешкоди».

Юні журналісти, окрім призів і нових знань, отримають унікальну можливість вступити до вітчизняних профільних закладів вищої освіти (ЗВО) на пільгових умовах. Адже незмінний девіз фестивалю – «Стань студентом у травні».

 

Акредитація журналістів за тел.: 050-724-71-90 – Надія Іллюк, 096-328-39-20 – Оксана Гаврилюк, 093-903-76-87 – Олеся Катрич. Заявки надсилати на E-mail: [email protected].

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]