Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Завтра ввечері відкриттям віртуального театрального Шекспірівського фестивалю розпочнеться святкування Дня Європи

14 травня 2020 року, 15:38

Завтра, 15 травня, о 21:30 святкування Дня Європи в Києві відкриються віртуальним Шекспірівським фестивалем «Київ – театральна столиця Європи», що триватиме два місяці.

В ефірі каналу «Київ» після вітального слова від Посла Великої Британії в Україні пані Мелінди Сіммонс на глядачів очікує дві телеверсії вистав:

  • «Гамлет» у виконанні Вінницького обласного українського академічного музично-драматичного театру ім. М. К. Садовського;
  • «Шестеро персонажів у пошуках автора» за твором Луїджі Піранделло від Київського академічного драматичного театру на Подолі.

Перша постановка – це переосмислення класичної п’єси за перекладом з англійської Юрія Андруховича. У цій інтригуючій інтерпретації події розгортаються поза часом. Зовнішній вигляд середньовічних героїв та їхній побут тісно переплітається із нинішнім. Цим рішенням режисер Тарас Мазур, художниця-постановниця Анна Духовична і балетмейстер – заслужена артистка України Діана Калакай доводять: теми шекспірівського твору актуальні для будь-якого часу та суспільства.

Непросту історію пошуків реальних цінностей від Нобелівського лауреата Луїджі Піранделло представить режисер-постановник Віталій Малахов. Вистава поставлена за принципом «театр у театрі». Одного дня на акторську репетицію увірвалося шестеро безумців, ненаписаних героїв, котрі жадають жити на сцені. Відтак рішення лише за режисером: подарувати їм шанс увійти в історію чи залишити безмовними?

Нагадаємо, що святкування Дня Європи столиця відзначатиме цьогоріч онлайн у телеформаті 15-17 травня. Глядачів телеканалу «Київ» із цим святом вітатимуть керівництво держави та міста, Представництва Європейського Союзу в Україні та посольств держав – членів Європейського Союзу, акредитованих в Україні.

Киянам запропонують чимало як інформаційно-пізнавальних, так і культурно-мистецьких програм, родзинкою цих подій стане фінальний концерт Всеукраїнського дитячого конкурсу франкофонної пісні на честь Анни Київської – Королеви Франції «Formidable».

Дізнавайтеся першими про головні новини столиці – підписуйтеся на офіційний Telegram-канал КМДА: https://t.me/KyivCityOfficial.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]