Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Земельній ділянці на вулиці Щусєва повернуто статус території зелених насаджень загального користування

09 лютого 2023 року, 17:52

Депутатський корпус Київської міської ради повернув статус території зелених насаджень загального користування земельній ділянці по вулиці Щусєва у Шевченківському районі. Таке рішення підтримали 75 депутатів Київради.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, у 2009 році Київська міська рада надала апарату Ради національної безпеки і оборони України земельну ділянку для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоквартирних житлових будинків із підземними паркінгами та об’єктами соціально-побутової інфраструктури на вулиці Щусєва, і водночас внесла зміни до Генерального плану міста Києва та проєкту планування його приміської зони на період до 2020 року, а також змінила цільове призначення даної території.

«Вказана земельна ділянка наразі використовується як територія скверу, догляд за яким здійснює КО «Київзеленбуд». У 2020 році члени територіальної громади міста Києва подали клопотання про створення об’єкта зеленого господарства на цій території, а саме парку. У тому ж році Департаментом земельних ресурсів КМДА було підготовлено та подано до Київської міської ради проєкт рішення про надання КО «Київзеленбуд» дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення зазначеної земельної ділянки в їх постійне користування задля обслуговування та експлуатації території зелених насаджень. Згодом проєкт рішення було розглянуто та підтримано двома профільними комісіями Київради. Проте через судові спори із апаратом Ради національної безпеки і оборони України проєкт рішення Київської міської ради було відкликано», – наголосив Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради розповів, що за цих умов, нереалізованим залишилось право представників територіальної громади міста Києва на створення зеленої зони загального користування.

«З метою захисту законних інтересів киян, раціонального використання і збереження зелених насаджень, а також задоволення екологічних та соціальних потреб мешканців столиці України – міста-героя Києва було розроблено новий проєкт рішення, який передбачає скасування змін до Генплану та переведення земельної ділянки на вулиці Щусєва з території багатоповерхової житлової забудови до території зелених насаджень загального користування. Прийняття цього рішення сприятиме підвищенню рівня озеленення столиці України та задоволенню рекреаційних потреб її мешканців», – додав Володимир Бондаренко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]