Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Святошинському районі провели засідання за «круглим столом» на тему: «Вирішення соціальних та інших питань ветеранів та внутрішньо переміщених осіб в місті Києві» в рамках тематичних секцій міського форуму «Велика столиця-2019»

В приміщенні Святошинської райдержадміністрації в рамках загальноміського Форуму Громадських рад міста Києва «Велика столиця 2019», за ініціативи Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (КМДА) пройшло секційне засідання на тему: «Вирішення соціальних та інших питань ветеранів та внутрішньо переміщених осіб в місті Києві». Засідання було організовано головою комітету з питань учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб Громадської ради при КМДА Ольгою Коцько спільно з головою Громадської ради при Святошинській РДА Миколою Чернецьким.

На засіданні були присутні: керівник секретаріату комітету Верховної Ради України у справах ветеранів та осіб з інвалідністю, голова Святошинської райдержадміністрації, представник Департаменту суспільних комунікації виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (КМДА) на чолі з головою, члени Громадської ради при Святошинській РДА, представники громадських організацій ветеранів АТО та внутрішньо переміщених осіб.

Під час засідання учасники мали змогу дізнатися інформацію про роботу комітету Верховної Ради України у справах ветеранів та осіб з інвалідністю; обговорити соціальний захист учасників АТО, Революції Гідності та внутрішньо переміщених осіб у місті Києві; поділитися досвідом вирішення проблемних питань, які порушують учасники АТО, внутрішньо переміщені особи та їх родини; надати свої пропозиції для покращення соціалізації внутрішньо переміщених осіб та учасників АТО з числа внутрішньо переміщений осіб у місті Києві; а також, обмінятися думками щодо реалізації державних та міських соціальних програм для підтримки ветеранів АТО та внутрішньо переміщених осіб.

За результатами обговорень напрацьовано проект резолюції:

  1. Розробка механізму для спрощення процедури реєстрації учасників бойових дій - добровольців та іноземців, що брали участь в АТО.
  2. Розробити механізм щодо створення квот для працевлаштування ветеранів АТО у КП та бюджетних установах м. Києва.
  3. Розробити механізм передачі в оренду комунального майна м. Києва ветеранам АТО на пільгових умовах.
  4. Підтримати створення в районах м. Києва безкоштовних гуртків та секцій для занять спортом для дітей ветеранів АТО.
  5. Створити на базі занедбаних санаторіїв Центри розвитку, відпочинку та реабілітації ветеранів АТО та їх сімей.

Засідання відбулось в рамках проведення тематичних секцій міського рівня на базі 10 районних в місті Києві державних адміністрацій з метою підготовки ІІ Форуму громадських рад міста Києва «Велика Столиця-2019», який заплановано на 12 грудня 2018 року.

Графік проведення міських секцій можна переглянути за посиланням.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]