Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: 28 березня у Києві в дистанційному форматі відновлюється освітній процес

27 березня 2022 року, 9:51

Київ продовжує жити і працювати в умовах воєнного стану. У той же час педагогічні колективи столиці готові почати освітній процес у дистанційному режимі з 28 березня. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«З понеділка заклади загальної середньої, професійно-технічної,  фахової передвищої та вищої освіти столиці відновлять навчання в онлайн форматі. Ми приймали це рішення, спираючись на думку фахівців, в першу чергу психологів, які підтримують відновлення навчального процесу. Мета дистанційного навчання під час війни – не лише засвоєння нових знань, а й психологічна підтримка, спілкування, перемикання уваги дітей. Викладачі отримали чіткий сигнал – навчання в даних умовах має бути без негативних оцінок або об’ємних домашніх завдань – воно повинно стати допомогою дитині, а не черговим стресом та хвилюваннями. Зараз не час фокусуватися тільки на вивченні нового матеріалу. Заняття мають бути орієнтованими і на повторювання – це буде ефективніше», – зауважив Валентин Мондриївський.

Також заступник голови КМДА нагадав, що місто має достатній досвід та потужну базу для організації дистанційного навчання.

«Київ має  досвід проведення такого навчання ще з часів карантинних обмежень. Напередодні педагогічні колективи вже розпочали навчальні, психологічні та розвивальні консультації з дітьми. Задля цього директори закладів освіти отримали чітку інструкцію, які платформи можна використовувати та яка мета залучення учнів» – зазначив Валентин Мондриївський.

Він додав, що як для юних киян, так і для вчителів, у місті створено потужну мережу онлайн-сервісів для розвитку та підтримки.

Доступ до платформ закладів позашкільної освіти столиці – за посиланнями.

Для дітей:

Для педагогів:

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]