Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київ продовжує допомагати захисникам усім необхідним – дронами, автівками, спорядженням

07 лютого 2024 року, 20:41

Столиця продовжує допомагати українським захисникам усім необхідним – дронами, автівками, спорядженням. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ». Він також нагадав, що минулого року місто виділило на допомогу ЗСУ понад 7 мільярдів гривень – 10 відсотків від столичного бюджету.

«За кошти громади міста захисники придбали автівки, майже 3 тисячі дронів, необхідне спорядження. В якості ж благодійної допомоги ми передали понад 400 дронів. У січні цього року Київрада вже виділила 500 млн грн на придбання дронів різних типів. Передбачили 1,2 млрд грн на допомогу захисникам. І цю суму місто буде збільшувати. Минулого року ми починали зі ста мільйонів на підтримку армії. А закінчили рік з понад 7 мільярдами. Ми на постійному зв’язку з нашими військовими. Я відвідував їх і на фронті. І вони нам самі кажуть, що їм необхідно. Скажу відверто, військові говорять, що місцеве самоврядування дуже рятує ситуацію на фронті своєю допомогою. Наприклад, Київ не відмовив жодному військовому формуванню, не залишив без уваги жодне звернення військових. Чим ми можемо – тим допомагаємо», – зазначив Віталій Кличко.

Мер Києва повідомив, що на допомогу ветеранам та їхнім родинам, сім’ям загиблих воїнів передбачили в бюджеті міста 742 мільйони. У 2023 році закупили 612 квартир для захисників та їхніх родин. На цей рік на житло виділили 150 млн грн. Кияни, які сьогодні мобілізуються до лав ЗСУ, отримують від міста одноразову виплату 30 тис. грн.

Віталій Кличко також згадав про закиди в нібито недостатньому фінансуванні Збройних сил місцевими органами влади. Він наголосив, що минулого року центральна влада позбавила владу місцеву частини фінансування забравши «військове» ПДФО.

«Це для Києва приблизно 8 мільярдів гривень на рік. Тим не менш, ми шукаємо ресурси для допомоги фронту. І при цьому ми повинні розуміти, що багатомільйонне місто повинне працювати, підтримувати інфраструктуру, забезпечувати життєдіяльність столиці. А люди мають отримувати всі необхідні сервіси та послуги», – зазначив Віталій Кличко, підкресливши, що на це теж потрібні ресурси.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]