Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київрада схвалила Концепцію реінтеграції та підтримки киян-ветеранів російсько-української війни

10 листопада 2022 року, 14:45

Депутати Київради підтримали рішення про схвалення Концепції реінтеграції та підтримки киян – ветеранів війни, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України у війні з російським агресором. Цей документ стане основою для формування майбутньої міської цільової програми підтримки захисників та захисниць України. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив після засідання Київради.

«Із 2014 року пріоритетним напрямом для міської влади була та є підтримка учасників російсько-української війни, осіб з інвалідністю внаслідок війни та сімей загиблих. Київ посідає одне з перших місць за кількістю ветеранів у країні. Та є прикладом для інших регіонів з програм соціального захисту громадян відповідної категорії. Проте різке зростання кількості ветеранів та членів їх сімей вимагає нового підходу в питаннях реінтеграції та соціалізації учасників бойових дій та членів їх сімей – створення єдиної системи ветеранської політики в місті. Схваливши Концепцію реінтеграції та підтримки киян-ветеранів, ми наближаємо Київ до найкращих світових стандартів із підтримки ветеранів та членів їх сімей. Також Концепція стане основою для формування нової міської цільової програми підтримки захисників та захисниць України», – сказав Віталій Кличко.

Так, до моменту повномасштабного російського вторгнення в Києві нараховувалася понад 31 тисяча ветеранів АТО/ООС. Близько 400 киян-захисників загинули. На сьогодні близько 100 тисяч киян беруть участь у бойових діях. І вже 639 полеглих захисників-киян та 5 загиблих захисниць. Зокрема, Концепція містить такі напрями політики у сфері ветеранської спільноти, які потребують нагального розв’язання:

– психологічна реабілітація;

– фізкультурно-спортивна реабілітація учасників бойових дій, у тому числі осіб з інвалідністю внаслідок війни;

– професійна адаптація та працевлаштування;

– медичне забезпечення;

– популяризація позитивного образу ветерана;

– цифрова трансформація сервісів для учасників бойових дій;

– створення «Київ мілітарі хаб» на базі «Центру допомоги учасникам АТО».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]