Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Затверджено міську цільову програму зовнішнього освітлення Києва на 2019-2022 роки

05 березня 2019 року, 14:12

Сьогодні на пленарному засіданні сесії Київської міської ради депутати затвердили Міську цільову програму зовнішнього освітлення Києва на період 2019-2022 роки. Програма розроблена відповідно до заходів та цілей Стратегії розвитку Києва до 2025 року та потреб міста.

«Метою програми є досягнення соціальних та економічних ефектів, які дадуть змогу значно підвищити рівень безпеки мешканців та гостей міста. Зокрема, підвищення рівня безпеки та комфортного перебування киян у вечірній час на вулицях міста завдяки модернізації вуличного освітлення; зменшення енерговитрат при освітленні вулиць міста за рахунок використання енергозберігаючих технологій; зменшення витрат бюджету столиці за рахунок підвищення ефективності використання  елементів системи зовнішнього освітлення міста; створення комфортних та безпечних умов для учасників дорожнього руху», – зазначив виконувач обов’язків директора Департаменту транспортної інфраструктури Іван Шпильовий під час доповіді на пленарному засіданні.

Програмою передбачено виконання наступних заходів:

  • капітальний ремонт мережі зовнішнього освітлення Києва із заміною ртутних та натрієвих світильників на світлодіодні;
  • розвиток і модернізація мереж зовнішнього освітлення вулиць, транспортних магістралей, парків та скверів;
  • будівництво та ремонт мереж архітектурно-декоративного освітлення;
  • будівництво та модифікація мереж зовнішнього освітлення прибудинкових територій у Києві;
  • технічне переоснащення системи управління та контролю зовнішнім освітленням столиці;
  • придбання комунальної техніки та обладнання для вуличного освітлення.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]