30 травня о 10:00 відбудеться прес-конференція «Аварійний стан каналізації: що робити?»
(подію завершено)
30 травня о 10:00 відбудеться спільний захід «Київводоканалу» та компанії «МЕТРО Кеш енд Кері Україна», на якому можна побачити роботу локальних очисних споруд, які очищують стоки перед скидом їх у систему міської каналізації.
Учасники заходу:
– заступник директора департаменту екологічного нагляду ПрАТ «АК «Київводоканал» Олександр Гуменюк;
– директор ТЦ «METRO Позняки» Сергій Бурсаков;
– начальник інформаційного управління ПрАТ «АК «Київводоканал» Вікторія Яковлєва.
Місце проведення: м. Київ, просп. Петра Григоренка, 43.
Акредитація представників ЗМІ проводиться за тел.: +38 (097) 760-47-49 (Viber), або за адресою електронної пошти: [email protected] і триватиме до 9:00 30 травня. Для акредитації потрібно вказати ім’я та прізвище журналіста (оператора), номер контактного телефону, e–mail.
Довідково.
Минулого року «Київводоканалом» було ліквідовано майже 10 тисяч засмічень, а це – 30 кожного дня. Було ліквідовано 90 великих поломок та було витягнуто близько 9 тон жирів. Майже третина колекторів Києва знаходиться в аварійному стані.
Постійні засмічення та пориви колекторів можуть стати причиною виливу на поверхню стоків, у складі яких – шкідливі та небезпечні для життя та довкілля речовини.
Одним із чинників такої ситуації є нехтування Державними будівельними нормами В.2.2-25:2009, згідно з якими у кожному закладі масового харчування мають бути встановлені локальні очисні споруди, а також Правилами прийому стічних вод.
Компанія «МЕТРО Кеш енд Кері Україна» встановила локальні очисні споруди у приміщеннях роботи з рибо- та м’ясопродуктами, а також кафе, що розташоване в будівлі. У «Київводоканалі» зазначають, що це дієве рішення, яке допомагає урятувати каналізаційну мережу та сприяє нормалізації екологічної ситуації у місті.
Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]