Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

14 грудня у Києві вшанують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

10 грудня 2018 року, 14:19

У Києві відбудуться заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

14 грудня о 09:00 відбудеться церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля» та меморіального кургану «Героям Чорнобиля» на території Меморіального комплексу жертвам Чорнобильської катастрофи у м. Києві на проспекті Миру, 16.

Окрім того, протягом листопада-грудня відбудуться засідання за круглими столами з питань соціального та медичного забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

У загальноосвітніх навчальних закладах протягом грудня пройдуть зустрічі з учасниками ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС. Окрім того, школярі відвідають Національний музей «Чорнобиль».

Заходи із вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбуватимуться також у районах міста Києва.

Як відомо, аварія на Чорнобильській АЕС сталася 26 квітня 1986 року. Внаслідок катастрофи прямого радіаційного ураження зазнала дванадцята частина території України, де постраждали 3,2 млн осіб, серед яких понад 1 млн – це діти.

Указом президента України №945/2006 установлено День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який відзначається щорічно 14 грудня, у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]