Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

22 червня у столиці вшанують пам’ять полеглих у Другій світовій війні

04 червня 2018 року, 17:49

До Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, який відзначають щорічно 22 червня, у столиці відбудуться тематичні виставки, церемонія покладання квітів, хвилина мовчання, поминальні молебні. На виконання Указу Президента від 17.11.2000 № 1245 затверджено відповідний план заходів із підготовки і відзначення у Києві цього скорботного дня.

22 червня у Парку Вічної Слави відбудеться церемонія покладання квітів до могили Невідомого солдата. На будівлях органів державної влади, державних підприємств, установ та організацій буде приспущено Державний Прапор України із чорними стрічками. Також у цей день о 10:00 вшанують пам’ять загиблих у Другій світовій війні хвилиною мовчання.

10-25 червня триватиме виставка-діалог «Шляхами нескорених» у Міській спеціалізованій молодіжній бібліотеці «Молода гвардія», а 22 червня – лекція «Війна і окупація у спогадах киян та звітах спецслужб» у Музеї окупації Києва – філії Музею історії міста Києва.

Протягом червня у дитячих таборах відпочинку з денним перебуванням на базі закладів загальної середньої освіти триватимуть години історичної пам’яті, тематичні лекції, конкурси малюнків, присвячених миру. Також проведуть екскурсії до Національного музею історії України у Другій світовій війні, зустрічі з ветеранами та учасниками війни. Окрім того, у червні триватимуть благодійні екскурсії для ветеранів війни та людей похилого віку до музею історії відтворення Михайлівського Золотоверхого монастиря. Виставка архівних документів протягом місяця проводитиметься у Державному архіві м. Києва.

До 20 червня профільним структурним підрозділам КМДА і районним в місті Києві державним адміністраціям доручено забезпечити благоустрій та упорядкування територій військових кладовищ, братських та одиноких могил, могил та місць поховання загиблих під час Другої світової війни, територій меморіальних комплексів, пам’ятників та пам’ятних знаків.

На час проведення церемонії покладання квітів буде забезпечено чергування бригади швидкої (екстреної) медичної допомоги, охорону громадського порядку.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]