Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

24-31 січня у кінотеатрі «Київ» триватиме щорічний фестиваль французького кіно

27 грудня 2017 року, 9:12

24 січня 2018 року в кінотеатрі «Київ» стартує щорічний фестиваль «Вечори французького кіно», який триватиме до 31 січня. Про це повідомили у Департаменті культури КМДА.

У програмі фестивалю кінострічки:

«Молодий Годар» («Le Redoutable») – біографічна комедія (Франція) 2017/102 хв. Париж, 1967 рік. Французький режисер Жан Люк Годар зустрічає молоду актрису Анн Вяземські, свою майбутню дружину. Зустріч відбувається у бурхливий період життя Годара: скандальний прийом його нового фільму і травневі революції 1968 року починають зводити режисера з розуму.

«Роден» («Rodin») – біографічна драма (Франція, Бельгія) 2017/119 хв. Історія сходження геніального скульптора до вершини світового мистецтва. Це розповідь про творчість Огюста Родена, про незліченні любовні інтриги та непрості стосунки з найголовнішими жінками в житті майстра – талановитою ученицею Каміллою Клодель і Розою Бере, матір’ю його єдиної дитини.

«Хепі-енд» («Happy End») – трагікомедія (Франція, Німеччина, Австрія) 2017/107 хв. Це фільм про психопатів, багатіїв, соціальні привілеї, самогубства і навіть вбивства. Через історію стосунків великої родини, банальні і незначні вчинки героїв поступово формується комічна картина європейської кризи із її ставленням до мігрантів і справжньою вартістю сучасних буржуазних цінностей.

«Шукайте жінку» («Cherchez la femme») – романтична комедія (Франція) 2017/88 хв. Парижани Арман і Лейла пристрасно закохані один в одного. Це стає проблемою, коли з Ємену повертається суворий старший брат Лейли Махмуд, який несподівано став релігійним. Щоб покласти край «гріховному» способу життя Лейли, Махмуд забороняє їй бачитися з хлопцем. Але Арман не збирається здаватися. Щоб зустрічатися з коханою, не привертаючи увагу її брата, він приходить до них у будинок під виглядом смиренної Шахерезади, із ніг до голови загорнутої у хіджаб. Загадкова скромниця не може не сподобатися Махмуду.

Колекцію найкращих французьких фільмів глядачам всієї Україні представляють компанія «Артхаус Трафік» та Французький Інститут в Україні.

Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Місце проведення: вул. Велика Васильківська, 19, кінотеатр «Київ».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]