Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

24 серпня у столиці стартує електронне голосування за проекти Громадського бюджету-3

23 серпня 2018 року, 16:48

24 серпня у Києві стартує електронне голосування за проекти Громадського бюджету столиці. Останній день голосування – 15 вересня 2018 року. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Цього року кошторис Громадського бюджету складає 150 млн грн. Ці кошти міська влада інвестує у розвиток демократичних процесів прийняття рішень, громадянської активності та партнерської взаємодії, використовуючи ГБ як інструмент співпраці з киянами», – зазначив Микола Поворозник.

Він нагадав, що цього року кияни встановили новий рекорд і подали для голосування понад 1100 проектів у різних сферах розвитку міста.

«Загалом кількість проектів збільшилася на 30% порівняно із минулим роком. Усього над проектами у спільно дії працювали 488 команд. Найбільше проектів подано у категорії «Громадянське суспільство». Також кияни можуть голосувати за проекти у категоріях «Публічний простір», «IT» (інформаційні технології), «Освіта», «Спорт», «Культура, туризм», «Комунальне господарство, енергозбереження», «Соціальний захист», «Екологія», «Охорона здоров'я», «Дороги, транспорт» та «Безпека», – розповів Микола Поворозник.

За його словами, одна людина може проголосувати за  5 проектів.

«Для цього потрібно зайти на сайт https://gb.kyivcity.gov.ua/, натиснути «Переглянути проекти» та обрати за допомогою фільтрів «Категорія» і «Район» або за номером чи назвою в полі пошуку 5 проектів, за які ви вболіваєте. Голосування електронне, тож авторизуватися потрібно через Bank ID «ПриватБанку», Національного банку України (НБУ) та Електронний цифровий підпис (ЕЦП) у вікні сервісу КИЇВ ІD. Після підтвердження особи банком, система поверне на сторінку проекту, і кнопка «Проголосувати» стане активною. Власники картки киянина авторизуються через «Ощадбанк», – розповів Микола Поворозник.

Він закликав киян не бути байдужими, ознайомитися із проектами та долучатися до голосування.

«Громадський бюджет дає можливість кожному з нас змінити місто на краще. Ваш голос може стати вирішальним у долі проекту на впровадження якого чекають його ініціатори», – підсумував Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]