Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

25-26 листопада у Києві вшановують День пам’яті жертв Голодомору

25 листопада 2016 року, 16:18

У Києві триває вшанування жертв геноциду українського народу – Голодомору 1932-1933 років, голодоморів 1921-1922 та 1946-1947 років. Згідно з цьогорічним Указом Президента України 26 листопада в Києві, як і на всій території країни, буде приспущено Державний Прапор України, обмежено проведення розважальних заходів, внесено відповідні зміни до програм радіо та телебачення.

Крім того, планується низка заходів:

 

25 листопада о 18:00 відбудеться презентація документального фільму «Окрадена земля». За інформацією Національного музею «Меморіал жертв Голодомору», фільм базується на раніше невідомих архівних документах, спогадах свідків Голодомору та на коментарях провідних дослідників. Режисер-постановник стрічки – канадський режисер українського походження Юрій Луговий. Диктором української версії є народний артист України Богдан Бенюк, англійської – лауреат премії «Оскар» Грем Грін.

Фільм «Окрадена земля» отримав численні нагороди найпрестижніших фестивалів документальних фільмів, серед них – статуетка Indie Міжнародного кінофестивалю Indie Fest (м. Ла Холла, Каліфорнія, США); спеціальний приз Ремі 44-го Міжнародного Х’юстонського кінофестивалю (Техас, США); приз за кращий історичний фільм (м. Гонолулу, Гаваї, США); приз «Альберт» за кращий документальний фільм Лічфілд Хіллз кінофестивалю тощо.

Вхід вільний.

Місце проведення: вул. Хрещатик, 2, «Український дім».

 

26 листопада о 16:00 відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання та акція «Запали свічку пам’яті». Всі небайдужі кияни можуть запалити і поставити свічку на підвіконня так, щоб її було видно з двору – на знак скорботи про мільйони марно загублених життів наших співвітчизників.

 

26 листопада о 14:30 відбудеться вшанування загиблих біля Національного меморіалу жертв Голодомору за участю свідків Голодомору, найвищого керівництва держави і столиці України, представників міжнародної спільноти і дипломатичних установ, громадськості.

Місце проведення: вул. Лаврська, 3.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]